STRELSTVO, 4. turnir za DP:
Naše strelke in strelci več kot uspešni

ZRAČNA PUŠKA – V finalu uspešnejši Markoja; domačinka Kuharičeva bronasta
V 1.A državni ligi s puško je redni del najbolje uspel Željku Moičeviču (SD Grosuplje) s 417,9 krogi. Za finale, v katerega se uvrsti 8 finalistov, je zadostovalo 410,2 kroga. V razburljivem finalu pa je Željko moral premoč priznati kasnejšemu zmagovalcu Robertu Markoji (SD Štefan Kovač Turnišče). Na tretje mesto se je uvrstila Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož; 412,9 kroga v rednem delu), ki je razveselila domače navijače. Med posamezniki je Jan Šumak za finalom zaostal 1,0 kroga (409,7 kroga) in je zasedel 10. mesto. Ekipno so suvereno zmagali strelci iz Grosuplja (1238,5), pred strelci iz Ruš (1223,5 kroga) in Turnišča (1223,2). SD Kovinar iz Ormoža je zasedlo 4. mesto (1221,9 kroga).
V skupni razvrstitvi po štirih turnirjih je s petimi točkami prednosti v vodstvu ekipa SD Grosuplje. Med posamezniki tokrat drugouvrščeni v Ormožu Željko Moičević še vodi s prednostjo devetih točk pred zmagovalcem v Ormožu Robertom Markoja.

Željko Moičevič (desno) in Robert Markoja (levo) sta poskrbela za zanimiv finale v Ormožu.

Željko Moičevič (desno) in Robert Markoja (levo) sta poskrbela za zanimiv finale v Ormožu.

ZRAČNA PIŠTOLA – Zmaga Kunšku, bron domačinu Hodžiču, Venta po rednem delu prvi
V 1. A državni ligi s pištolo svojo dobro formo iz MT v Rušah še vedno drži Kevin Venta, ki je bil z rezultatom 384 krogov najboljši po rednem delu. V finalu se tokrat ni izšlo po njegovih željah, saj je prvi izpadel in končal na 8. mestu. Zmagal je Blaž Kunšek (SD Marok Sevnica), drugi je bil Emerik Hodžič (SD Kovinar Ormož), tretja pa Petra Dobravec (SD Železniki). Tik za stopničkami sta zaostala pištoljaša iz Miklavža pri Ormožu Boštjan Simonič na 4. in Aleksander Ciglarič na 5. mestu. Na 11. mestu je pristal Simon Simonič in na 35. mestu Žan Tomažič. Ekipno so zmagali SD Jože Kerenčič Miklavž s petimi krogi naskoka pred SD Železniki in SD Grosuplje. Ormoški Kovinar je zasedel 6. mesto.
V skupni uvrstitvi je v vodstvu Petra Dobravec pred Blažem Kunškom in Kevinom Vento. Ekipa SD Jože Kerenčič se je ponovno vrnila na sam vrh.

ZRAČNA PUŠKA – Slab nastop SD TSO
S puško v 1.B državni ligi je zmagala Živa Muhič (SD Postojna), drugi je bil Anže Prestrel (SD Triglav Javornik) in tretji Uroš Radosavljevič (SD Postojna). Strelcem SD TSO se ni izšlo po načrtih: 28. Boris Hergula, 32. Barbara Muhič, 36. Anton Novak ml..
Ekipno so na najvišjo stopničko stopili strelci iz Postojne, na drugo strelci iz Koroške Bele in na tretjo strelci iz Trzina. Z 12. mestom so eno točko osvojili strelci SD TSO.