OZVVS Ormož je v soboto, 24. januarja 2015 pri Sv Tomažu izvedla 6. memorialni turnir Antona Meška v streljanju z zračno puško. Zbrane tekmovalce sta pozdravila župan Občine Sv Tomaž g. Mirko Cvetko in predsednik OZVVS Ormož ter zaželela dobre strelske rezultate in prijetno druženje v veteranski družbi. Organizatorji so bili počaščeni s prisotnostjo Marte in Mojce Meško ter Zvonkovega vnuka Jakoba. Vabilu na tekmovanje se je odzvalo 20 strelcev in 5 ekip iz OZVVS, OZSČ Ormož in PGD Miklavž pri Ormožu.
Organizatorji so poskrbeli, da je tekmovanje potekalo brez motenj in da strelcem med čakanjem na nastop ni ničesar primanjkovalo. Odgovornost za tekmovalni del sta prevzela Herman Prejac in Mirko Rajh, za tehnični del pa Zdravko Petek in Boris Vukan.
Na tekmovalnem področju se je 6. memorial istekel tako: v ekipni konkurenci je osvojila prvo mesto ekipa OZVVS Ormož v sestavi: Mirko Štuhec, MIrko Lovrec in Herman Prejac, drugo mesto so si pristreljali člani OZSČ Ormož: Damjan Rajh, Stanko Jurkovič in Ernest Pleh, na tretje mesto pa so se uvrstili Žan Habjanič, Peter Kavčič in Bojan Šnajder iz ekipe PGD Miklavž pri Ormožu. Pokale sta najboljšim ekipam podelila gospa Marta Meško in vnuk Jakob.
Najboljši posamezniki so bili: Herman Prrejac, Mirko Lovrrec in na tretjem mestu Bojan Šnajder. Medalje sta jim podelila Mojca Meško in Jakob.
Ob zaključku je strelske dosežke tekmovalcev ocenil Herman Prejac in poudaril, da so bili na 6. memorialu Antona Meška doseženi vsi bistveni cilji; tekmovalci so zavzeto nastopili, dosegli dobre strelske rezultate in se ponovno preverili v strelski kondiciji. Ob tem je spomnil na nastanek strelskega tekovanja veteranov vojne za Slovenijo pri Sv Tomažu in povezanost z Zvonkom Meškom, ki je imel izjemen odnos do športa in je vedno znal poskrbeti za mlade športnike. Tudi strelski turinir pri Sv Tomažu je “postavil na noge”.
Delegacija OZVVS Ormož je v spremstvu članov družine Meško odšla na pokopališče in se s skromno svečko poklonila Zvonku Mešku.
Tekst: B. Vukan, foto: B Vukan in M FišerAM

AM2

AM3

AM4

AM5

AM6

AM7