Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne 18. 5. 2017, do 7:00 ure, dne 19. 5. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 18. 5. 2017

Ob 20:10 uri smo bili obveščeni, da znana oseba preko SMS sporočil grozi po telefonu. Na kraju z zbranimi obvestili bilo ugotovljeno, da komunikacija nima vsebine groženj, zato ni bilo zaznati elementov prekrška ali kaznivega dejanja.

Ob 20:13 uri smo bili obveščeni, po glavni cesti od Osluševcev proti Gorišnici hodi sumljiva oseba, katera bi lahko v Sloveniji nedovoljeno bivala. Ob ugotavljanju identitete je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Romunije, ki je v Slovenijo prišel legalno in gre naprej v Italijo. Prekrška policisti nismo zaznali.

Ob 21.24 Voznica osebnega vozila na javni cesti na Runču trčila v srno in si poškodovala vozilo. Za srno, ki je ostala na kraju bilo poskrbljeno s strani pristojnih. Po ugotovljenih pogojih voznika in vozila za udeležbo v cestnem prometu pa smo od ogleda odstopili.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:
– V obdobju od 15. 5. 2017 do vključno 28. 5. 2017 bomo poostreno izvajali aktivnosti »Varnost kolesarjev«.
– Izvajali bomo nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti oz. ugotavljanju kršitev s področja hitrosti, alkohola in varnostnega pasu.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir