Ribiška družina Ormož ponovno nastopa v A ligi tekmovanja v lovu rib s plovcem. V organizaciji RD Pesnica – Lenart sta v Sveti Trojici potekali dve tekmi. Prvi dan so Ormožani v postavi Branko Kores, Tomaž Bolčevič, Marko Jančar, Dejan Rižnar in Dejan Bujan s 30 kazenskimi točkami osvojili odlično 4. mesto med dvanajstimi sodelujočimi ekipami v A ligi. Zmaga prvega dne je pripadla RD Ptuj Jure (18 kazenskih točk), druga je bila RD Radeče (23 kazenskih točk) in tretja RD Pesnica – Lenart (25 kazenskih točk). Med posamezniki je Dejan Bujan na 1. tekmi osvojil 1. mesto v SEKTORJU D.
Drugi dan Ormožanom, ob odsotnosti Dejana Bujana, ki ga je uspešno zamenjal mladi Rene Rizman, ni šlo vse po načrtih. Z 42 kazenskimi točkami je ekipa v postavi Branko Kores, Tomaž Bolčevič, Marko Jančar, Dejan Rižnar in Rene Rizman osvojila 11. mesto. Drugi dan je med ekipami najuspešnejša bila RD Radeče (24 kazenskih točk). Med posamezniki je na drugi tekmi Branko Kores osvojil 2. mesto v SEKTORJU A.
V skupnem seštevku obeh dni so tako Ormožani ekipno zaključili na 9. mestu z 72 kazenskimi točkami (42 + 30)
Naslednji tekmi sta na sporedu 16. in 17. junija 2017 v Krašči na Goričkem.

IZJAVA:
Marko Jančar (RD Ormož): Po enoletnem premoru smo se znova vrnili v A ligo, ki je bistveno močnejša od B lige, kjer smo tekmovali minulo sezono. Na prvih dveh tekmah v Sveti Trojici smo en dan lovili odlično, drugi dan pa nekoliko slabše. Vseeno smo zadovoljni z izkupičkom. Naša želja je zbrati dovolj točk za obstanek v A ligi.