Otroci in zaposleni vrtca Ormož so se v petek preselili v novo zgradbo na Dobravski cesti. Popoldne so se zbrali pred starim vrtcem v Žigrovi ulici ter se po krajšem kulturnem programu vsak s svojo culico peš odpravili do novega vrtca.
V novi zgradbi je blizu 1000 m2 prostora. Direktorica vrtca Marjeta Meško pravi:

PRISLUHNI IZJAVI:
Marjeta Mesko (KLIKNI TUKAJ)

Nova zgradba prinaša tudi nekaj teras, kjer se bo možno zadrževati ob sončnih dnevih. Ob vrtcu pa je tudi prostor za igrišče in parkirni prostor.
Predvsem velike svetle igralnice in prostornost pa so zagotovilo, da se bodo malčki v novem vrtcu več kot odlično počutili. Uradna otvoritev vrtca bo maja prihidnje leto.

Investicija je ovrednotena na blizu dva milijona evrov. Denar je zagotovila občina iz proračuna lani in letos. Pomagala pa si je tudi s kreditom v višini 600 tisoč eurov.
Kot je znano je „idejni projekt“ za vrtec bil narejen že leta 2006. V letih 2007 in 2008 se je občina ( žal) neuspešno potegovala za nepovratna sredstva države za gradnjo vrtcev, ko pa so ugotovili, da bi bila gradnja vrtca po principu javno-zasebnega partnerstva predraga, so sprejeli odločitev, da gradnjo omogočijo s sredstvi iz občinskega proračuna in s pomočjo kredita.