V Senešcih na lokaciji približno 3 km od Velike Nedelje je v soboto popoldne bila otvoritev treh na novo asfaltiranih cest. Prve, ki jo domačini imenujejo „v kote“ ali proti Majcenovim v dolžini 431 metrov; druge – mimo Vajdovih in Marjana Kosija v dolžini 199 metrov in tretje proti Štuhečevim v dolžini 135 metrov.

Kot je povedal Ludvik Štuhec, domačin v Senešcih 61, so asfaltne ceste zelo velika pridobitev – PRISLUHNI IZJAVI:

Ludvik Štuhec, Senešci 61 KLIKNI TUKAJ

Investicija je vredna nekaj žez 70.000,00 EUR, za asfalt pa so prispevali tudi domačini. Po 200 eurov tisti, ki imajo po teh cestah dostop do svojih zemljišč in po 500 eur tisti, ki imajo tukaj svoje domačije.

Glede na pomemben dogodek se je na otvoritveni slovesnosti zbralo veliko domačinov, pa tudi gostov. Med prisotnimi so bili tudi Alojz Sok, župan občine Ormož, Branko Šumenjak, podžupan ter svetnika v Občinskem svetu dr.Simon Kolmanič in domačin, svetnik Ivan Vajda.
Zbrane je najprej pozdravil župan občine Ormož Alojz Sok, ki je izrazil veselje, da so občina in domačini s skupnimi močmi dosegli cilj; potem je o poteku investicije spregovoril predsednik KS Velika Nedelja Marjan Mušič.
Tribarvnico so simboličn prerezali najstarejša domačinka Marija Furjan, predsednik KS Velika Nedelja Marjan Mušič in Alojz Sok, župan občine Ormož. Ceste je blagoslovil vojaški kaplan Vito Muhič.
Za prijetno vzdušje na prizorišču pa so zaigrali Ljudski godci DU Velika Nedelja in Velikonedeljski tamburaši.

V KS Velika Nedelja se sicer letos lahko pohvalijo še z dvema novima asfaltnima cestama – s cesto na Strmec v dolžini 321 metrov in s cesto od Velike Nedelje do Miklošičevih v dolžini 284 metrov.

UTRINKI Z OTVORITVE (FOTO: Karolina Putarek)

Prerez traku (od leve proti desni) Alojz Sok, župan občine Ormož; Milena Furjan, domačinka; Marija Furjan, najstarejša domačinka; Marjan Mušič, predsednik KS Velika Nedelja

Po novi cesti ...

Skupaj 765 metrov novega asfalta

Asfalt je za domačine velika pridobitev

Otvoritveno slovesnost so popestrili LJUDSKI GODCI DU Velika Nedelja

Za prijetno vzdušje so poskrbeli tudi Velikonedeljski tamburaši

Ljudski godec - dobre volje ni manjkalo

Otvoritvena slovesnost je bila skrbno načrtovana....

Marjan Mušič, predsednik KS Velika Nedelja - pozdravni nagovor

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Ormož Alojz Sok

Tudi domačin Marjan Kosi, Senešci 58, navdušenja nad novimi cestami ni skrival

Ceste je blagoslovil vojaški kaplan Vito Muhič