Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 8. 4. 2022 do 7.00 dne 11. 4. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 4. 2022

Ob 7.50 smo na PP od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Goljufije. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 12.31 so policisti obravnavali dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru. Zadevi sta bili zaključeni z uradnim zaznamkom.

Ob 16.53 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ker se kršitelj na kraju ni umiril in je nadaljeval s kršitvijo je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških. Prav tako mu je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

Ob 3.42 sta bila v naselju Središče ob Dravi prijeta državljana Maroka in Alžirije, katera sta pred tem na nedovoljen način prestopila državno mejo. V postopku sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila nato odpeljana v Azilni dom.

SOBOTA 9. 4. 2022

Ob 2.46 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In pobegom s kraja. Na kraju ugotovljeno, da je neznani voznik z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča v vinograd, kjer je poškodoval betonske stebre in trte.
Ko bo izsleden voznik, bo zoper voznika izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu.

NEDELJA 10. 4. 2022

Ob 5.50 je patrulja v Ormožu, ustavila in kontrolirala tujega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola (rezultat=0,58 mg/l, brez tolerance). Tujec je bil nato pridržan v prostorih policijske postaje, v nadaljevanju pa je bil odpeljan k dežurni sodnici ptujskega okrajnega sodišča v nadaljnji postopek.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 4. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ