V Središču ob Dravi so danes na pobudo Zdravstvenega doma Ormož – znotraj katerega v Središču ob Dravi deluje zdravstvena ambulanta – in v sodelovanju s tamkajšnjo Občino, gasilci in društvom za osteoporozo ORMOŽ pripravili akcijo „Skupaj na poti za boljše zdravje“.
Povod za akcijo je bila ustanovitev referenčne ambulante, ki že nekaj časa deluje tudi v Središču ob Dravi.
Številnim zbranim so tako predstavili številne preventivne dejavnosti Cindi programa, predstavili vadbo za starejše, izvedli test hoje in način zdravega prehranjevanja. Na stojnicah so se imeli možnost predstaviti domači pridelovalci zdrave hrane, s svojimi izdelki pa se je predstavila tudi Oljarna Središče ob Dravi. Med zanimivostmi pa je pod sloganom „Zdrava pljuča – moja moč“ bila na ogled tudi maketa zdravih in bolnih pljuč. Brezplačno so izvajali tudi meritve sladkorja v krvi, holesterola, krvnega pritiska in telesne teže, za katere pa je bilo tudi največ zanimanja.
Organizatorji so ob zaključko akcije povedali, da se je dogodka udeležilo čez 250 ljudi in da so opravili 100 meritev. Tako dobro obiskan dogodek dokazuje, da ljudje postajamo vse bolj ozaveščeni in se radi poučimo o dejavnikih tveganja in o preventivi.