Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 9. 1. 2019, do 7.00 ure, dne 10. 1. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 9. 1. 2019
Ob 16:12 uri smo bili obveščeni, da ob lokalni cesti Savci – Rucmanci neznan večji pes vohlja okrog poginule srne. Na kraju smo ugotovili kdo je lastnik psa, prav tako pa smo ugotovili, da je možno, da je srna poginila pred dnevom ali dvema. Zoper lastnika psa bomo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 17:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:00 uri smo na glavni cesti v naselju Pušenci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22:25 uri smo intervenirali v naselju Trgovišče. Na kraju smo ugotovili znake kaznivega dejanja Nasilje v družini. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, med postopkom pa mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali objektu, prav tako pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 05:44 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Hajndl, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v lisico in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 1. 2019:

– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev). Prav tako bomo preverjali opremljenost vozil z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir