Z željo ohraniti spomin na ljudsko glasbo in muziciranje, so v Glasbeni šoli Ormož že drugo leto zapored pripravili VEČER LJUDSKIH PESMI. V pripravo koncerta se vključujejo učenci šole – od začetnikov do tistih, ki obiskujejo že višje razrede. Skupaj s svojimi učitelji pa si tako, s prepevanjem slovenskih ljudskih pesmi in z igranjem ljudskih viž, popestrijo običajne učne ure. In tako je nastala prireditev, ki je niso prepletli samo s petjem in muziciranjem, pač pa tudi z oblačili iz nekih davnih časov, ko je človeku glasba bila edina svetla popotnica v vseh življenjskih situacijah – naj si je bil žalosten, ali vesel.
Koncert je tako prinesel vrsto znanih slovenskih pesmi in melodij, ki jih več ali manj vsi dobro poznamo. Nekatere so učenci malenkost priredili, še kaj dodali, vse skupaj pa na najlepši način podali obiskovalcem koncerta. Ti so dvorano ormoškega Doma kulture napolnili do zadnjega kotička, kar pomeni, da imamo ljudske pesmi enostavno – radi.
Koncert sta spremljala tudi podžupanja Irma Murad in župan Danijel Vrbnjak, ki je zbrane pozdravil uvodoma in med drugim poudaril, da je ponosen na Glasbeno šolo, ki se tudi na tak način trudi ohranjati slovensko glasbeno dediščino.
Večer ljudskih pesmi je tako bil vznemirljivo doživetje ne samo za tiste, ki so koncertu prisluhnili, pač pa tudi za vse nastopajoče. Starejši smo obujali spomine, mlajši pa morda tudi skozi tankočutna besedila in melodije srkali vase, zgodovino svojih prednikov.
VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 25.aprila 2019 ob 20.uri.