V sredo (3. decembra) je bila v ormoški grajski pristavi izvedena zaključna delavnica v okviru projekta Kolesarske in sprehajalne poti skozi Krajinski park Jeruzalem. Projekt s kratkim naslovom »Jeruzalem« izvajajo tri partnerske organizacije in sicer: Občina Ormož, Občina Ljutomer in Prleška razvojna agencija, v okviru Lokalne akcijske skupine Prlekija in s pomočjo evropskega programa Leader. Goran Šoster iz Prleške razvojne agencije, pojasni, da gre za enega manjših projektov, ki so financirani v okviru Lokalne akcijske skupine Prlekija. V njegovem okviru so tako na območju med Ljutomerom in Ormožem začrtali tri kolesarske poti:
– vinska kolesarska pot
– kolesarska pot kulturne dediščine
– kolesarska pot naravne dediščine

in eno sprehajalno pot, ki vodi kot diagonala preko osmice med Ormožem in Ljutomerom, delno ob vseh treh kolesarskih poteh.

Ob naštetih poteh deluje okoli petdeset različnih ponudnikov z vinom, kulinariko ali prenočiščem.
Projekt je vreden 30.000 evrov, stroške so si enakovredno razdelile tri partnerice – občini Ormož in Ljutomer ter Prleška razvojna agencija. Ob koncu bo finančna vrednost sicer nekoliko nižja, saj so bili pri nekaterih aktivnostih stroški nižji od načrtovanih, je bilo povedano na minuli delavnici.
Vsekakor pa je projekt odlično izhodišče za nadgradnjo načrta, s katerim bi želili urediti tudi infrakstrukturo.
Morda jim bo uspelo v naslednjem programskem obdobju, je še dodal Goran Šoster iz PRA.
Na zaključni delavnici so predstavili publikacijo s karto kolesarskih in sprehajalnih poti in nato skupaj iskali možnostii za nadalnjevanje projekta.

Naslovna fotografija: Boris B. Voglar 2013