Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 ure dne 18. 2. 2019, do 7.00 ure dne 19. 2. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 18. 2. 2019

Ob 8.15 smo v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prijeli dva tujca, državljana Sirije in Libije, katera sta ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku sta bila tujca odpeljana v azilni dom Ljubljana.

Ob 9.21 smo bili obveščeni o dogodku v Šalovcih. Voznik osebnega avtomobila je trčil v kokoš in si poškodoval vozilo.

Ob 9.58 smo bili napoteni na prometno nesrečo v Ivanjkovce. Ugotovljeno je bilo, da je povzročil prometno nesrečo voznik osebnega avtomobila, kateri ni upošteval varnostne razdalje in je trčil v zadnji del voznice osebnega avtomobila. Udeleženka je bila v nesreči lahko telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj. Povzročitelj je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 23.25 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 23.40 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Napoved aktivnosti za torek dne 19. 2. 2019

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).
– Od 18 .2. do 24. 2. 2019 poteka evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi »TRUCK & BUS«.

PRIPRAVILA:

Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir