TEKST: Bori Vukan, FOTOGRAFIJE: Miran Fišer

Območno združenje veteranov vojne za Slovenije Ormož je v soboto, 25. januarja 2014 v sodelovanju s SD Katja pri Svetem Tomažu pripravilo tradicionalni strelsko tekmovanje z zračno puško. Vabilu na tekmovanje se je udeležilo sedem strelskih ekip iz OZVVS strelci iz Sv Tomaža, Ormoža in Središča ob Dravi, DU Sv Tomaž, ekipa Policijske postaje Ormož in ekipa ŠD OZON Sodinci.
Strelci so se zbrali v preddverju kulturnega doma pri Sv Tomažu, kjer jih je pozdravil župan Mirko Cvetko in poudaril pomen druženja veteranov in ohranjanja spomina na vojno za Slovenijo. Članom OZVVS Ormož se je zahvalil, da z memorialnim tekmovanjem ohranjajo spomin na Antona Meška, ki je bil velik, pokončen mož, z vizijo in je kot takšen veliko prispeval k razvoju kraja in občine. Zbrane je nagovorila tudi gospa Marta Meško se zahvalila za negovanje spomina na Zvonka in zaželela tekmovalcem čim boljše strelske rezultate na tekmovanju. Herman Prejac iz SD Katja Sv Tomaž je pojasnil način tekmovanja in kot izkušen organizator strelskih tekmovanj, poskrbel za nemoten potek tekmovanja in vse kar k temu sodi.
Zbrani veterani so na otvoritveni slovesnosti imenovali delegacijo, ki je med tekmovanjem odšla na pokopališče in na grobu Zvonka Meška prižgala svečko.

SAM_2087

V ekipni konkurenci so se najbolje odrezali domači strelci iz ekipe OZVVS v sestavi Stanko Belšak, Herman Prejac, Lovrec Mirko. Drugo mesto so osvojili strelci iz OZSČ Ormož v sestavi Ernest Pleh,Stanko Jurkovič,Marjan Razlag. Tretje mesto so osvojili strelci iz OZVVS Ormož v sestavi Ivan Puklavec, Boris Vukan in Franc Pukalvec.

Med posamezniki je bil najboljši Herman Prejac iz ekipe OZVVS veterani Sv Tomaž, iz iste ekipe je bil tudi drugo uvrščeni Stanko Belšak, tretje mesto je osvojil Aleksander Prapotnik iz ekipe Policijske postaje Ormož. Najboljše ekipe so za osvojena mesta prejele lične pokale in diplome, posamezniki pa so prejeli medalje.
Po zaključku tekmovanja je tekmovalcem čestitala gospa Marta Meško.
IMG_2088

Za družabni del so zelo dobro poskrbeli člani OZVVS iz Sv Tomaža: Zdravko Petek, Stanko Belšak in Roman Kralj, ki so v prostorih Doma kulture postregli krepko malico in zagotovili vzdušje za prijateljsko druženje veteranov.

Organizacijsko plat in administrativno tehnične naloge strelskega tekmovanja so usklajevali Ivan Puklavec, Boris Vukan, in Franc Puklavc.

IMG_2090

IMG_2091