V družbi sorodnikov in prijateljev sta minuli petek (27. oktobra 2023) slavila ZLATO POROKO Vida (Vita)  in Slavko Petek s Hardeka. 50 let skupnega življenja sta okronala v galeriji Ormoškega gradu, poročni obred je opravil župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, kot priči pa sta sodelovali Slavkovi sestri dvojčici Štefka in Jožica.

Zlati ženin Slavko je,  kot velik ljubitelj starodobnih vozil, svojo zlato nevesto na poročni obred pripeljal s starinskim gasilskim vozilom in gasilskimi sirenami. Že na vhodu v grad so ju z veselimi vižami pozdravili domači muzikanti, na vhodu v galerijo pa še Ormoški trobilni kvintet. Poročni obred se je začel s »poročno koračnico«, ki jo je na orglah odigral Damijan Fekonja.

Slavka Petka, dolgoletnega ravnatelja Glasbene šole Ormož, klenega Hardečana, in častnega krajana Krajevne skupnosti Ormož poznamo kot vztrajnega (tudi dovolj trmastega) človeka, ki je zaslužen za vrsto uresničenih projektov v domačem kraju; Vido Petek pa kot dolgoletno vzgojiteljico v Ormoškem vrtcu, prijazno in mirno osebo, ki jo je ljubezen iz rodne Bele Krajine rosno mlado pripeljala k Petkovim na Hardek.

Vida Petek je rojena leta 1955, Slavko Petek pa leta 1954.  Spoznala sta se kot dijaka srednje šole v Mariboru. Vida je obiskovala vzgojiteljsko, Slavko glasbeno šolo. Obe šoli sta bili na Mladinski ulici 12.

Spoznala sta se na plesu, ki so ga organizirali fantje, sicer stanovalci takratnega internata na Vrbanski ulici 30 v Mariboru, ko je Slavko igral v plesnem ansamblu.

»Zaradi pomanjkanja spolne vzgoje v izobraževalnem sistemu in hitrega spoznanja takratnih najstnikov, da obstajata na svetu dve sorti ljudi: ženske in moški,  je bila Vida marca 1973 že v posvečenem stanju,« pravi Slavko Petek, ki se je kot odgovoren skorajšnji oče, takoj po zaključeni  srednji šoli zaposlil v Glasbeni šoli Ormož in potem ob delu študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Vida pa je kljub materinstvu morala končati četrti letnik in naslednje leto še peti letnik Vzgojiteljske šole.

Poročila sta se kmalu, prav tako v ormoškem gradu 27. oktobra 1973.  Dva meseca po poroki,  29. decembra istega leta,  je že prijokal na svet (letos abrahamovec) sin David, leta 1988 pa še hčerka Larisa.

        Vida in Slavko Petek, 27. oktobra 1973

»Zakon je bil precej razgiban in pester, vendar je po zaslugi žene Vide obstal do današnjih dni,« pravi zlati ženin Slavko Petek, zlata nevesta Vida pa dodaja, da pa ju danes razveseljujejo štirje vnuki, ki so razporejeni od prvega razreda osnovne šole do univerze.