Iz vsebine:

Prostovoljno gasilsko društvo Ormož je v okviru aktivnosti v mesecu požarne varnosti  organiziralo tudi  predstavitev SLUŽB ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE. Predstavili so se gasilci PGD ORMOŽ, Nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Ormož in Policijska postaja Ormož:

 

  1. Na Lešnici so sredi oktobra svečano odprli obnovljen most, ki je bil zgrajen pred 107 leti in predstavlja del lokalne ceste Ormož – Lešnica – Sveti Tomaž. Svečanost pa je bila namenjena tudi simbolni otvoritvi treh lokalnih cest proti Stanovnu, Strezetini in Lešniškemu vrhu.
  2. Obnovitvena dela Ormoškega gradu so v polnem teku. Pred dnevi je župan Danijel Vrbnjak podpisal še pogodbo z Jožefom Drešnarjem iz podjetja GNOM d.o.o., iz Šentvida pri Stični za konzervatorska in restavratorska dela:

 

  1. V okviru praznovanj 750 letnice prve pisne omembe Ormoža je minulo soboto v Elizabetini hiši v Veliki Nedelji potekal »Simpozij ob 150 smrti  duhovnika, pisatelja, jezikoslovca in čebelarja (ter nekaj časa tudi okrožnega šolskega nadzornika) Petra Dajnka, ki je kar 42 let, vse do svoje smrti leta 1873, deloval kot dekan v župniji Velika Nedelja. Še najbolj pa ostaja znan po svojem črkopisu »dajnčica«.
  1. Pa še na športne terene poglejmo: Počasi se končuje jesenski del prvenstva v Superligi Medobčinske nogometne zveze Ptuj. Nogometaši Ormoža so po nizu dobrih rezultatov vse bližje osvojitvi naslova jesenskega prvaka.

 

  1. Na Hardeku smo v preteklosti bili priča mnogim zanimivim rokometnim tekmam. Takšne nore tekme kot sta nam jo v 7. krogu Lige NLB priredili ekipi Jeruzalema in Škofljice pa ni bilo že dolgo let.

 

  1. Rokometaši Velike Nedelje se  v 1. B ligi borijo za obstanek v ligi. Na pomembni domači tekmi proti Ajdovščini so mladi fantje pregoreli in doživeli četrti prvenstveni poraz…