Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 27. 10. 2023 do 7.00 dne 30. 10. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 27. 10. 2023

Ob 21.42 smo v naselju Obrež obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

 

Ob 23.40 smo v naselju Velika Nedelja imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

 

SOBOTA 28. 10. 2023

 

Ob 01.18 smo v naselju Velika Nedelja imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

 

Ob 07.30 smo v naselju Rucmanci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

 

Ob 12.38 smo na glavni cesti izven naselja Pušenci obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad vozilom ter zapeljala v obcestni jarek. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče ter voznici izdan plačilni nalog.

 

Ob 14.44 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v naselju Sv. Tomaž. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v pravilno parkiran osebni avto ter s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke. Z zbiranjem obvestil je bil povzročitelj izsleden ter bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

 

Ob 16.10 smo bili obveščeni o nesreči pri delu. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da se je oseba poškodovala pri pokrivanju nadstreška in sicer je padla z nadstreška na betonska tla. Tuja krivda je bila izključena. Napisano bo poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

 

NEDELJA 29. 10. 2023

 

Ob 15.16 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v večstanovanjskem objektu. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi nespoštovanja določb ZJRM-1.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 30. 10. 2023:

  • v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ