Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 22. 10. 2021 do 7. ure dne 25. 10. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 10. 2021

Ob 18.17 smo bili napoteni na prometno nesrečo na regionalno cesto, izven naselja Libanja, kjer je voznik osebnega avtomobila bil sam udeležen v prometni nesreči, zaradi poškodb pa je na kraju nesreče izgubil življenje. Potnikov v vozilu ni bilo. Prometno nesrečo so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor. (Do nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Mihalovcev proti Libanji. V ostrem desnem ovinku je na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, ter zapeljal v levo izven vozišča, kjer je trčil v betonski propust. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.)

SOBOTA 23. 10. 2021
Ob 07.05 smo bili obveščeni o zlomljeni šipi na parkiranem avtomobilu v Ormožu. Patrulja je na kraju sprejela zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe z umikom. Sledi kazenska ovadba v skrajšanem postopku na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 10. 2021:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ