Iz vsebine oddaje UTRIP ORMOŽA, 05.november 2015: Minuli konec tedna je zaznamoval »dan spomina na mrtve«. Dan, ko se izraziteje soočamo z večnostjo oziroma z minljivostjo. Pokopališča osvetljuje tisoče sveč, in vsaka ima svojo zgodbo:
V času Dneva spomina na mrtve se spomnimo tudi žrtev v vojnah. Tako je komemoracija bila tudi ob spomeniku ob ormoškem gradu. Pripravili so jo občina Ormož, osnovna in glasbena šola Ormož. Venec k spomeniku so položili župan Alojz Sok in podžupana Branko Šumenjak in Mirko Novak:
V nadaljevanju pa k vedrejšim temam: V Ormožu je že vse na red za Martinovanje. Dogajanja že tečejo, in med temi je bilo tudi ocenjevanje vin za »Naj špricar 2015« ter ocenjevanje »mladih vin«, ki ga v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev Jeruzalem,organizira Javna razvojna agencija Ormož. 22 članska komisija je skupaj ocenila kar 76 vzorcev.
Vini, ki jih bomo pili v Martinovem šotoru sta tako Jeruzalemčan serija 03 (P&F Jeruzalem Ormož) in vina Vinogradništva Leskovar, kar pomeni – dve najbolje ocenjeni vini iz ORMOŠKIH VINOGRADOV. V okviru Martinovanja pa je v sredo potekala tudi okrogla miza z naslovom »aktualna problematika kmetijstva«. Mnenja so se kresala, ampak zaključki so se zdeli precej obetavni:
V Sloveniji je bil izveden prehod na digitalno oddajanje televizijskih programov že v letu 2010. Kljub temu je v kabelskih omrežjih – Teleing še vedno zagotavljal omejeno število analognih programov. Za spremljanje televizijskega programa v Teleingovem omrežju pa bo odslej tudi potrebna pametna kartica:
V nadaljevanju pa med športnike: Med drugimi so aktivni bili futsalerji in rokometaši, pa tudi počitnikarji, ki so se zbirali na športnih delavnicah v okviru projekta »Zdrav življenski slog«… Vabljeni k ogledu oddaje danes ( v petek) ob 16.uri. Ponotve bodo še v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11. in 18.uri. Oddaja bo na ogled tudi na programu TELE M v nedeljo ob 12.10 uri in na tej spletni strani pod “oddaje”.