Oddajo pričenjamo z utrinki z dogodkov v času velikonočnih praznikov: Žegnanja jedi v Strezetini in na Humu, vstajenjske maše v Ormožu in tradicije velikonočnega pokanja s karbidom.
Nato se bomo sprehodili po razstavi velikonočnih jedi v Vaško-čebelarskem domu na Grabah; se pridružili stanovalcem v Domu starejših občanov v Ormožu, ki so praznovali rojste dneve,
z Ludvikom Hriberškom govorili o ločevanju odpadkov; se pridružili predstavitvi knjige “Od Ormoža do Jeruzalema”, ki je potekala v Svetinjski kleti in si ogledali utrinke z občinske proslave ob Dnevu upora proti okupatorju v Ivanjkovcih; za konec pa še “power play” ansambla Prlekija.

Vabljeni k ogledu oddaje
– v soboto ob 18.00 uri
– v nedeljo ob 18.00 uri
in
– v nedeljo ob 13.40 na programu TELE M

UTRINKI IZ ODDAJE:

Z razstave v Vaško - čebelarskem domu na Grabah (Foto: Karolina Putarek)

Samo Simonič skrbnik Svetinsjke kleti (Foto: Karolina Putarek)


V Svetinsjki kleti na Svetinjah pripravljajo zanimive kulturne in družabne večere. Zraven smo bili na predstavitvi knjige zgodovinarja Saša Radovanoviča “Od Ormoža do Jeruzalema”. Večeri potekajo ob degustaciji različnih vin iz bližnjih in dalnjih vinogradov. Tokrat so bila na pokušino vina družbe P&F,naslednjič, 29.maja na “Španskem večeru” pa bo potekala degustacija španskih vin.

Robi Puklavec - družba P&F (Foto: Karolina Putarek)