V prometni nesreči umrli sestri in mladoletni brat iz Dornave


Sinoči ( petek, 29.04.) nekaj čez 20.00 uro se je na cesti med Dornavo in Ptujem zgodila huda prometna nesreča. V čelnem trku dveh vozil so umrli trije člani ene družine; sestri, 30- letna voznica in 28-letna sopotnica in 12-letni brat, sopotnik. Voznik terenskega je bil lažje telesno poškodovan.
Vzrok nesreče je bilo prehitevanje voznika terenca v škarje. 55-letni voznik je v terenskem vozilu Nissan “pick up” iz smeri Dornave proti Ptuju prehiteval drugo tovorno vozilo. Nasproti je pripeljala 30- letna voznica osebnega vozila Fiat bravo. Kljub izogibanju obeh, je terensko vozilo čelno trčilo v osebni avtomobil.

Novica je pretresla tudi nogometno javnost, saj so izgubili eno vodilnih članic v nogometni zvezi. Pokojna M.A. je bila sekretarka komisije za ženski nogomet v Sloveniji in je skrbela za dobro koordinacijo in delo v slovenskem ženskem nogometu.

Na slovenskih cestah je v letošnjem letu umrlo 48 ljudi
“Nepredstavljiva je bolečina družine, ki je v včerajšnji prometni nesreči izgubila tri otroke. Verjamem, da je veliko ljudi, med njimi verjetno tudi povzročitelj, ki bi želeli zavrteti čas nazaj, a to na žalost ni mogoče,” je v izjavi za medije danes popoldne (sobota, 30.04.) dejal generalni direktor policije Janko Goršek.
Kot je dodal, v takih trenutkih ves trud, ki ga vloži ne samo policija, ampak tudi nevladne organizacije, izgubi dodano vrednost. “Še vedno se preveliko udeležencev v prometu ne zaveda individualne odgovornosti, ko sedejo za volan v alkoholiziranem stanju, ko z svojo brezobzirno, objestno vožnjo ne ogrožajo samo sebe, ampak tudi ostale udeležence v prometu,” je poudaril Goršek.
Vse udeležence v prometu zato opozarja, naj vsa opozorila jemljejo resno in dosledno. “Če so že sebični do sebe, naj pomislijo na nedolžne žrtve,” dodaja. Še enkrat pa poudarja, da bo v prihodnjih dneh na cestah veliko prometa, hkrati je tudi vremenska napoved neugodna.
“Vsak voznik bi se moral zavedati, da ne ogroža samo sebe, temveč tudi tiste, ki niso nič krivi. A časa nazaj ni mogoče zavrteti,” je še dejal Goršek in dodal, da je na slovenskih cestah je v letošnjem letu umrlo 48 ljudi, v lanskem letu v primerljivem obdobju pa 35. Samo v zadnjih 14 dneh je umrlo 12 ljudi.
 kp

Fotografija: MIAMEDIA