Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 3. 11. 2017, do 7. ure dne 6. 11. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 11. 2017

Ob 10:25 uri smo od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu predloga za pregon kaznivega dejanja »Poškodovanje tuje stvari«, ki je bilo izvršeno v naselju Pušenci.

Ob 11:40 uri smo v Pušencih obravnavali kaznivo dejanje tatvine kolesa.

Ob 13:56 smo na parkirnem prostoru v Ormožu obravnavali poškodbo osebnega avtomobila na parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal.

Ob 23:57 uri smo v gostinskem lokalu v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in mira in sicer so se pretepali gostje lokala.

SOBOTA 4. 11. 2017

Ob 8.30 uri Na PP je občanka na bančnem avtomatu na bencinskem servisu OMV na Hardeku našla v reži dva bankovca za 20 EUR in en bankovec za 10 EUR v skupni vrednosti 50 EUR. Izpolnjen zapisnik o prevzemu najdenih predmetov.

Ob 20.50 smo v Cvetkovcih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

NEDELJA 5. 11. 2017

Ob 7:46 uri smo bili obveščeni o sporu med dvema osebama, kateri bi se naj zgodil v soboto. Z vsemu udeleženci bo opravljen razgovor ter bo po vseh zbranih obvestilih izrečen ustrezen ukrep.

Ob 8:20 uri smo v enoti sprejeli prijavo o sumu kaznivega dejanja Izsiljevanje. Po zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10:30 uri smo v enoti sprejeli prijavo o sumu kaznivega dejanja Zatajitev. Prijavitelj je v petek na območju naselja Savci izgubil denarnico. Po zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19:30 uri smo bili obveščeni o napadu psa na območju naselja Mala vas pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je za sedaj neznani pes ugriznil prijaviteljico in pobegnil s kraja. Po zbranih obvestilih bomo izvedli ustrezen ukrep.

Ob 20:20 uri sta policista v naselju Podgorci izvajala kontrolo cestnega prometa. Pri tem sta zaustavljala voznika osebnega avtomobila, kateri pa na znak policista ni ustavil ampak je pospešil vožnjo in zavil proti policistu, zaradi česar je le ta moral odskočiti. Voznik je bil tako za tem izsleden v naselju Podgorci, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje, med postopkom mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Zaradi kršitev cestno prometni predpisov bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, odvzeto pa mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Med postopkom mu je bilo tudi zaseženo lovsko orožje, katerega je prevažal v vozilu, za katera pa sicer poseduje veljavno orožno listino ter bo podan predlog drugemu pristojnemu organu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek. Voznik osebnega avtomobila je na regionalni cesti izven naselja Krčevina trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:40 uri smo intervenirali v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški izvajal nasilje nad družinskimi člani. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in izrečen ukrep prepovedi približevanja določenemu kraju in oseb. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 11. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.
– Ministrstvo za zdravje in Javna agencija RS za varnost prometa vodita in koordinirata aktivnosti v zvezi akcije “Slovenija piha 0,0”, ki poteka od 6. do 12. novembra 2017.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir