Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 17. 3. 2017, do 7:00 ure dne 20. 3. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 17. 3. 2017

Ob 9:25 smo bili obveščeni, da državljana Madžarske v Bratonečicah na vsiljiv način ponujata v prodajo tekstilne izdelke. Ob njuni izsleditvi smo izvedli identifikacijski postopek ter obveščali pristojno službo (FURS).

Ob 14:39 smo v naselju Podgorci, začasno odvzeli vozniško dovoljenje voznici osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan ji je bil plačilni nalog ter prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 15:04 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Kršiteljica je pred našim prihodom zapustila kraj kršitve. Po zbranih obvestilih in izsleditvi, ji bo vročen plačilni nalog.

Ob 15:53 smo bili obveščeni o gozdnem požaru v bližini naselja Žvab. Gasilci so pred našim prihodom kraj že uspeli pogasiti. Zgorelo je približno 250 m2 listja v gozdu. Materialna škoda ni nastala.

Ob 17:30 se je na PP oglasila lastnica osebnega avtomobila ter prijavila, da ji je NN voznik, danes dopoldan na parkirišču pred trgovino v Veliki Nedelji, trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi ji nudil potrebne podatke. Opravljen je bil ogled poškodovanega vozila.

SOBOTA 18. 3. 2017

Ob 11:40 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirnem prostoru s pobegom. Voznici je neznani voznik neznanega vozila na parkirišču pred trgovino v Veliki Nedelji, trčil v parkirano vozilo ter iz kraja odpeljal, ne da bi ji nudil potrebne podatke. Opravljen je bil ogled poškodovanega vozila, za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

Ob 19.00 uro smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 23.08 uri smo v naselju Krčevina obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

NEDELJA 19. 3. 2017

Ob 20.00 uri smo bili obveščeni s strani anonimnega klicatelja, da v okolici Ormoža na parceli, ki ni njihova, s kopačem kopljejo po zemlji. Patrulja je iz kraja poročala, da na navedenem naslovu ni nobenega kopača in noben nič ne kopa.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 20. 3. 2017:
– od 13.3. do 26.3.2017 poteka poostren nadzor cestnega prometa »SEATBELT«.
– v dopoldanskem času bomo izvedli lasten poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na uporabi varnostnega pasu;
– v ostalem času bomo ob rednem delu izvajali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, policist I
in Edvard Cvetko, komandir