V organizaciji KGZ Maribor, KGZ Ptuj, STROJNEGA KROŽKA ORMOŽ in občine Ormož je v petek v OTOKU v Mihovcih pri Veliki Nedelji potekalo 58.regijsko tekmovanje oračev Podravja.
Tekmovalo je 22 oračev, 10 tekmovalcev pa se je pomerilo tudi v kategoriji starodobnikov. Njivo v velikosti 6 hektarjev je tekmovalcem odstopilo podjetje Jeruzalem SAT. Ker je tekmovanje letos potekalo v občini Ormož, je vloga predsednika organizacijskega odbora tekmovanja pripadla županu Alojzu Soku.
V sklopu Regijskega tekmovanja oračev Podravja 2017 je bila izvedena tudi delavnica z naslovom »Agrotehnološki ukrepi pri prilagajanju na klimatske spremembe« z demonstracijo namakanja kmetijskih kultur, kjer je dogajanje in stališča predstavila Simona Hauptman, vodja kmetijske svetovalne službe pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor.
“Morda bo letosnja suša spodbudila pridelovalce, da izkoristijo priložnosti podpor PRP-ja za investicijska vlaganja v namakalne sisteme. Vodne vire v Sloveniji imamo. Brez namakanja, strokovno prilagojenega gnojenja in varstva rastlin, bo na dolgi rok ekonomična tržna pridelava otežena in skoraj nemogoča, je poudarila Hauptmanova.

Tomaž Divjak (krajniki) in Peter Majal (obračalni) sta zmago ponovila od lani; med starodobniki pa se je najboljše odrezal Gabrijel Veldin, pred Markom Kočevarjem in Francem Šekom. Ekipno sta zmagala Tomaž Divjak in Jernej Divjak (krajniki) ter Peter Majal in Matija Lešnik (obračalni).

Najbolje uvršečeni z organizatorji:

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 24.avgusta 2017.