Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
9. 2. 2018, do 7. ure dne 12. 2. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 9. 2. 2018
Ob 9:15 uri smo na policijski postaji evidentirali KD nasilje v družini. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 10:13 uri je občan na PP prinesel najdeno plačilno kartico VISA SKB banke. Po uspešnem poizvedovanju smo ob 13:39 uri na policijski postaji kartico vrnili imetniku.

Ob 14:26 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču v Ormožu. Neznani voznik neznanega vozila je zaradi nepravilnega premika poškodoval tam pravilno parkirano vozilo ter odpeljal s kraja. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 15:41 uri je oškodovanec na policijski postaji prijavil tatvino črnega mobilnega telefona znamke HUAWEI P10, katera se je zgodila v četrtek dne 8. 2. 2018 ob približno 2:00 uri v ptujskem karnevalski dvorani. Zadevo bomo odstopili krajevno pristojni policijski postaji Ptuj.

Ob 18:04 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek na glavni cesti izven naselja Hajndl, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Hermanci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:10 uri bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da do poškodbe vozila ni prišlo na opisan način ter tudi ne na kraju prijave, kakor tudi ne tega dne, zaključili smo z uradnim zaznamkom.

Ob 1:50 uri smo na regionalni cesti v naselju Žerovinci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (alkotest je pokazal 1,16 mg/l alkohola v organizmu). Na kraju je vozniku bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo podali obdožilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 2:25 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Vinski vrh, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 4:45 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 10. 2. 2018

Ob 13.12 uri smo bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je do tatvine reg. tablice prišlo ponoči na območju Ptuja. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja, zadeva pa bo odstopljen na Policijsko postajo Ptuj.

Ob 18.27 uri smo bili napoteni v Podgorce, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

NEDELJA 11. 2. 2018

Ob 11:18 uri smo bili obveščeni o verbalnem sporu sosedov v Mali vasi pri Ormožu, pri tem je kršitelj drugega udaril v ramo, tako da je le ta kasneje iskal zdravniško pomoč v zdravstvenem domu Ormož. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja določb ZJRM-1.

Ob 16:39 smo bili obveščeni o napadu psa v naselju Veličane. Na kraju je bil skrbniku izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil zakona o zaščiti živali.

Ob 00:45 uri smo v Godenincih prijeli ilegalnega pribežnika, državljana Irana, kateri je pred tem ilegalno vstopil v našo državo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil po končanih postopkih odpeljan v azilni dom v Ljubljano.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 12. 2. 2018:
– Glede na vremensko napove, bomo ob rednem delu v cestnem prometu ugotavljali opremljenost vozil z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir