Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 3. 8. 2018, do 7:00 ure dne 6. 8. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 8. 2018

Ob 10.39 uri smo v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru. Opravljen je bil ogled. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 11.00 uri smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz območja bencinske črpalke odtujil kovinski rezervoar z gorivom (20 l). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.30 uri smo v naselju Sv. Tomaž obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval vozilo. Opravljen je bil ogled. Sledi kazenska ovadba.

Ob 15.37 uri smo v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Irana, kateri so državno mejo z republiko Hrvaško prestopili ilegalno. Prav tako je bil prijet tudi voznik, kateri jih je nameraval peljati naprej v notranjost države.

SOBOTA 4. 8. 2018

Ob 13:20 uri je oškodovanka iz okolice Ormoža prijavila, da ji nekdanji partner grozi in jo zasleduje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1 člen 6/4-1.

Ob 19.13 uri smo pri Svetem Tomažu obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Po sprejeti ovadbi je bilo za osumljenca odrejeno pridržanje, prav tako je bila osumljencu v tej zvezi izrečena prepoved približevanja domačim. Zoper osumljenca bomo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 19.14 uri smo v okolici Ormoža obravnavali dogodek, kjer je pes na javnem kraju ugriznil drugega psa. Obema lastnikoma psov je bil izdan plačilni nalog, ker nista imela primerno zavarovanih živali.

Ob 20.19 uri smo v Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo, kot dogodek, kjer je voznica osebnega vozila zapeljala na javni poti čez rebrasti kovinski jašek in si pri tem poškodovala vozilo.

Ob 20.36 uri smo v Cvetkovcih obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je partner nedostojno vedel do svoje partnerice. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 23.44 smo v Pavlovskem vrhu obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je partnerica udarila partnerja in ga pri tem lahko telesno poškodovala. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenko na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 01.14 je na policijski postaji občan podal prijavo tatvine telefona, do katere je prišlo v Ormožu. Po zbranih obvestilih bomo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NEDELJA 5. 8. 2018

Ob 8:10 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali 3 tujce, kateri so bili prijeti v petek popoldan pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 14:02 uri smo bili obveščeni o ovirah na javni poti v naselju Podgorci. Obveščali smo pristojne, da so odstranili oviro.

Ob 15.00 uri smo na Okrožno sodišče na Ptuju k dežurni preiskovalni sodnici na zaslišanje privedli osumljenca za kaznivo dejanje KD po 308. členu KZ-1.

Ob 19:37 uri smo bili obveščeni o vklopu požarnega alarma v trgovskem centru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do vklopa alarma prišlo zaradi tehnične napake na alarmu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 8. 2018:
– od 6. 8. do 12. 8. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa ˮHITROST – SPEEDˮ,
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir