Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 10. 6.  2016, do 7:00 ure dne  13. 6. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 10. 6. 2016

 

Ob 06:20 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije, na lokalni cesti v naselju Sodinci. Udeleženo je bilo eno vozilo, katero je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljalo v obcestni jarek in nato trčilo v drevo. Voznik in sopotnik sta pri prometni nesreči zadobila  telesne poškodbe in sta bila oskrbljena v bolnišnici na Ptuju. Vozniku so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

 

Ob 07:17 so bili policisti obveščeni o pojavu sumljivih oseb na območju Huma pri Ormožu. Pri pregledu ožje in širše okolice policisti sumljivih oseb niso izsledili.

 

Ob 10:08 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, na lokalni cesti v naselju Gornji Ključarovci. Udeleženi sta bili dve vozili. Na vozilih je nastala minimalna materialna škoda, udeleženca prometne nesreče sta se o odgovornosti  prometnega dogodka sama dogovorila.

 

Ob 20:25 so bili policisti napoteni na kraju prometne nesreče I. kategorije – dogodek, izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Vozniku so policisti  na kraju izdali obvestilo o dogodku.

 

SOBOTA 11. 6. 2016

 

Ob 10:21 so bili policisti napoteni na kraju prometne nesreče I. kategorije – dogodek, na regionalno cesto številka 230, v naselju Mihalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Na kraju je bil lovec lovske družine Ivanjkovci, ki je poskrbel za divjad. Vozniku osebnega avtomobila so policisti na kraju izdali obvestilo o poškodbi vozila.

 

Ob 13:51 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije, na glavni cesti številka  I/2, v naselju Cvetkovci. Na kraju so policisti ugotovili, da je bilo eno vozilo, katero je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljalo v obcestni jarek in tam trčilo v betonski prepust. Voznica je pri trčenju utrpela  lahko telesno poškodbo. Na kraju jo je oskrbela ekipa NMP iz ZD Ormož, nato pa jo odpeljala v SB Ptuj, kjer je ostala na opazovanju. Voznici bo zaradi kršitev določil v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

 

Ob 22:34 so bili policisti obveščeni o poškodbi vozila v cestnem prometu na lokalni cesti v naselju Šalovci. Policisti so vozniku na kraju izdali obvestilo o poškodbi vozila.

 

Ob 22.43 uri so bili policisti obveščeni  o motenju nočnega počitka v naselju Ormož. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do motenja nočnega počitka zaradi preglasne glasbe. Kršiteljici, ki je motila nočni počitek zaradi preglasne glasbe so policisti izdali plačilni nalog.

 

NEDELJA  12. 6. 2016

 

Ob 11:49 uri so bili policisti obveščeni o onesnaženju vodnega vira v Miklavžu pri Ormožu, v bližini tamkajšnje osnovne šole. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Ormož in Ptuj, kateri so manjši oljni madež ustrezno sanirali. Ker materialna škoda ni nastala, boo policisti dogodek zaključili z uradnim zaznamkom.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 13. 6. 2016:

 

  • ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti, z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:

Gregor Bezjak, policist I

in Edvard Cvetko, komandir