Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 27. 11. 2015, do 7. ure dne 30. 11. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 27. 11. 2015

Ob 18.00 uri smo izven naselja Savci obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Udeležencu je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 28. 11. 2015

Ob 12.00 smo v Veliki Nedelji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval dve pnevmatiki na parkiranem vozilu oškodovanca.

Ob 18.51 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Ivanjkovcev. Patrulja je na kraju ugotovila, da je naznanitelja napadel neznanec, kateri ga je udaril v predel hrbta in odšel s kraja. Za kršiteljem še zbiramo obvestila.

Ob 22.44 smo v Veliki Nedelji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval vozilo oškodovanca. Evidentirano kaznivo dejanje in sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

02.38 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Žvaba. Ob prihodu policistov na kraj, prijavitelja kršitve ni bilo na kraju, tako, da smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 29. 11. 2015

Ob 10.40 uri smo v Ormožu delavcem Zdravstvenega doma Ormož nudili asistenco ob hospitalizaciji bolnika.

Ob 18.25 smo v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Kosova, katera sta ilegalno prečkala mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila po končanih postopkih odpeljana v azilni dom Ljubljana.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 30. 11. 2015:

– izvajamo aktivnosti glede povečanja ilegalnih migracij v R Slovenijo.
– ob rednem delu bomo izvajali kontrolo cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev s področja hitrosti, vožnje pod vplivom alkohola in pripetosti z varnostnim pasom.
– od 15. novembra, ko morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu zimsko opremo, policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjamo tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo.