Aktiv ravnateljev izobraževalnih zavodov občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi je v petek v Ormožu pripravil slovesnost ob svetovnem dnevu učiteljev, kjer so podelili priznanja, plaketo in nagradi, ki so jih poimenovali po slovenskem pedagogu, sicer rojaku – doma iz Središča ob Dravi, doktorju Karlu Ozvaldu.

Za 20 let dela v vzgoji in izobraževanju so priznanja dortorja Karla Ozvalda prejeli trije učitelji:Nina CERKVENIK, Gimnazija Ormož, Dušanka Feguš, OŠ Ormož, Darja ŽGANEC HORVAT, GŠ Ormož
Za 30 pa devet učiteljev</strong:Olga DALJAVEC OŠ Središče ob Dravi, Sonja FAJFAR OŠ Miklavž, Kristina HEKIĆ OŠ Sv. Tomaž,
Leonija KAUČIČ OŠ Velika Nedelja, Albina KRSTIČ Vrtec Ormož, Marija LAZAR OŠ Velika Nedelja,
Metka OZMEC GŠ Ormož, Vesna PODPLATNIK Vrtec Ormož, Jože ZADRAVE OŠ Središče ob Dravi.

plaketo dr. Karla Ozvalda za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju za leto 2013 je prejela učiteljica Andreja Šut, zaposlena na OŠ Središče ob Dravi; nagradi dr. Karla Ozvalda za življenjsko delo in izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju vzgoje in izobraževanja pa sta prejela Anica Pevec – dolgoletna učiteljica in ravnateljica na podružnici osnovne šole Miklavž pri Ormožu na Kogu in Boris Skok – učitelj in dolgoletni ravnatelj OŠ Velika Nedelja.

Danes upokojenima učiteljema Anici Pevec in Borisu Skoku nagradi veliko pomenita. Minula slovesnost pa je bila tudi priložnost za kratek pogovor z obema nagrajencema.

Anica Pevec je kar 37 let bila učiteljica na Kogu, Čas je v vzgojo in izobraževanje od njenih začetkov do danes prinesel veliko sprememb, pravi:

….to pa Anica Pevec, kljub upokojitvi še vedno tudi ostaja.
Boris Skok je svoj delovni vek končal kot ravnatelj OŠ Velika Nedelja s podružnico v Podgorcih. Pred tem je bil učitelj matematike, zaslužen, da so se v velikonedeljski šoli že zelo zgodaj vpeljale nove tehnologije dela z računalniki, in da je osnovna šola Velika Nedelja ena izmed prvih postala E-šola:

Tako pravi dobitnik nagrade dr.Karla Ozvalda Boris Skok, učitelj in dolgoletni ravnatelj OŠ Velika Nedelja. Na slovesnosti pa so s šopki pozornost izkazali še desetim zaposlenim v vzgoji in izobraževanju v občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče, ki so se ali se še bodo letos upokojili:
Dr. Bojan BURGAR OŠ Ormož
Jože FILIPIČ OŠ Ormož
Ana JOVANOVIĆ OŠ Miklavž
Majda KOVAČEC OŠ Ormož
Vida PETEK Vrtec Ormož
Emilija PROSNIK OŠ Miklavž
Sonja ŠTIBERC Vrtec Ormož
Majda ŠVEGLAR OŠ Ormož
Frančiška TRSTENJAK OŠ Ormož
Marija VOGRINEC OŠ Ormož