Sinoči je v Miklavžu pri Ormožu bila proslava ob 50.krajevnem prazniku, kjer so zaslužnim krajanom podelili DVE posebni priznanji ter bronasto, srebrno in zlato plaketo Krajevne skupnosti.  Priznanja sta podelila Irma Murad – predsednica komisije za dodeljevanje priznanj  in Emil Trstenjak – predsenik KS Miklavž pri Ormožu.  Posebni priznanji sta prejela: Vera Paušner iz Vinskega Vrha, kot uspešna strelka v Strelskem društvu “Jože Kerenčič” in Tonček Kirič, ml. iz Miklavža pri Ormožu kot aktiven gasilec v domačem PGD. Bronasto plaketo so namenili Emici Trstenjak iz Kajžarja, kot požrtvovalni članici v različnih društvih. Srebrno plaketo je prejel Vlado Plohl iz Miklavža kot aktiven gasilec, ki se je izkazal tudi pri gradbenih delih gasilskega doma, članu Tamburaške skupine in vsestransko aktivnemu krajanu. Zlato plaketo pa je prejela Cilika Lah iz  Miklavža, kot dolgoletna amaterska igralka, režiserka, pevka v skupini ljudskih pevcev, že od leta 1953 pa redno prepeva tudi v cerkvenem zboru. Kot je povedala v svojem govoru, je prvič na tem odru ( kot sinoči) stala kot igralka davnega leta 1950.

Kulturni program pred podelitvijo so naslovili ” Vračal se bom h koreninam.  Izvedli so ga  učenci OŠ Miklavž pri Ormožu s pomočjo domačih amaterskih igralcev. Nastopili pa so tudi  Tamburaška skupina in Miklavški oktet. Slavnostni govornik je bil predsednik KS Emil Trstenjak, ki je v svojem govoru naštel dosežke zadnjih let, med temi je 17 kilometrov moderniziranih cest, urejen športni park, obnovljen dom kulture, urejen center kraja; pokopališče, čistilna naprava, vodovodno omrežje …

Na proslavi:

 

 

DSC09306 DSC09313 DSC09318 DSC09320 DSC09321 DSC09322Krajanom je ob prazniku čestital tudi župan občine Ormož Alojz Sok. Med priostnimi na proslavi pa je bil tudi podžupan občine Ormož Zlatan Fafulič.

 

V Miklavži pri Ormožu  bo do nedelje 29.junija še vrsta zanimivih prireditev, ki jih bodo zaključili 29.junija s prireditvijo “Od vasi do vasi – ponosen sem, da sem tud doma”. Letos bo gostiteljica prireditve vas Mali Brebrovnik ( na lokaciji Težak – Plohl).