Avguština Horvat iz Središča ob Dravi, Slovenska cesta 33 danes (nedelja, 17.februar) praznuje
100.rojstni dan.

Avguština je vdova 25 let in danes živi tudi z ovdovelim sinom. Še vedno jima skuha in skrbi za gospodinjstvo, sicer pa jima največ na pomoč priskočijo sosedovi, Bojevi. Predvsem Darinka Boj, ki je tudi vse priskrbela za praznovanje Avguštininega 100tega rojstnega dneva.

Avguština danes slabše sliši, ima pa izreden spomin in še vedno veliko bere, saj želi biti v teku z dogajanji tako doma kot po svetu. Če je dobra svetloba še marsikaj lahko prebere brez očal. Je zelo zgovorna in rada pripoveduje o dogodkih iz druge svetovne vojne, ti namreč predstavljajo neizbrisljiv pečat v njenih spominih.
Tudi nemško govori zelo dobro, kar ji je v časih nemške okupacije zelo prav prišlo, njej in njenim pa tudi reševalo življenja.
Avguština je rodila tri otroke, dva sina in hčerko. Hčerka je pokojna, en sin živi na Portugalskem, drugi pa z njo.
Vnukov pa, da zaenkrat še nima, se je pošalila.

Da ji dnevi hitro minevajo, pove Avguština, in da je srečna, da je zdrava. Kar se pa tiče recepta za tako dolgo življenje, pa pravi: “Nobenega alkohola, drog in podobnih poživil, nobenih “bagošev” (cigaret), zdrava domača prehrana in mir v srcu…”.

Še veliko zadovljnih in zdravih let želimo slavljenki tudi iz Uredništva KTV ORMOŽ.

Slavljenki je prišel voščit tudi župan občine Središče ob Dravi JURIJ BORKO in nekaj predstavnikov občine in OO RK Središče ob Dravi (Foto: Karolina Putarek)

Še na mnoga zdrava in zadovoljna leta! (Foto: Karolina Putarek)

Za praznično opravo slavljenke je poskrbela soseda Darinka (Foto: Karolina Putarek)