Danes se bomo najprej ustavili pri vprašanjih in pobudah občinskih svetnikov na minuli seji. Svetnik iz vrst GPS je v imenu zaskrbljenih občanov – kot pravi – opozoril na številne policijske patrulje oziroma policijske kontrole, ki da jih je veliko preveč ter da so policisti s pisanjem kazni neusmiljeni. Prisluhnimo navedbam svetnika Mateja Hebarja, odgovoru župana Danijela Vrbnjaka in pojasnilom komandirja Policijske postaje Ormož Jožeta Špraha:

2. Na minuli seji je Občinski svet obravnaval tudi kandidate, ki so se prijavili na razpis za ravnateljico oziroma ravnatelja Gimnazije Ormož. KVIAZ je pozitivno mnenje podal samo eni kandidatki, dosedanji ravnateljici Klavdiji Zorjan Škorjanec. Gimnazija Ormož s svojimi tremi srednješolski programi namreč pod njenim vodstvom odlično deluje. Dokaz zato je bil tudi dober obisk na informativnih dnevih v februarju:

3. Različna dogajanja ob 750-letnici PRVE pisne omembe Ormoža so v teku. Še vedno pa je na ogled razstava HOLERMOUS-FRIDAU-ORMOŽ, ki jo je v Beli dvorani in v ostalih razstavnih prostorih Grajske pristave pripravila ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. Gre za razstavo vedut Ormoža na likovnih upodobitvah ter fotografijah, ter je predstavlja odlično poslastico za nostalgike:
4. Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja praznuje 130 let delovanja. Danes znotraj društva deluje 5 sekcij. Vsaka posebej se je na minuli slovesnosti ob obletnici, ki je potekala TOČNO na dan ustanovitve – pred 130-timi leti – tudi predstavila.

5. Območna izpostava JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Ormož je minuli torek pripravila srečanje otroških lutkovnih skupin, ki jih imenujejo OSTRŽKOV DAN. Nastopilo je 5 šolskih lutkovnih skupin: