Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 24. 12. 2018, do 7.00 ure, dne 27. 12. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 24. 12. 2018

Ob 9.32 smo bili poslani v Ormož, kjer je prijaviteljici neznani voznik neznanega vozila pri nepravilnem premiku z vozilom poškodoval njen parkiran osebni avtomobil.

TOREK 25. 12. 2018

Tega dne nismo obravnavali varnostno zanimivih dogodkov

SREDA 26. 12. 2018

Ob 09.25 uri smo v naselju Veličane prijeli dva tujca, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Eden izmed tujcev je podal vlogo za mednarodno zaščito in je bil odpeljan v azilni dom, drugi tujec pa bo po končanem postopku izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 09.30 smo v naselju Hum pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.10 Uri smo v naselju Veliki Brebrovnik obravnavali prometno nesrečo s udeležbo domače živali. Ker sta voznica in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu je patrulja na kraju odstopila od ogleda.

Ob 18.57 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21.44 uri smo bili obveščeni o pobeglih dveh konjih na območju Pušencev. Patrulja je skupaj z lastniki pregledala okolico, vendar konjev ni našla.
V primeru, da bi videli dva konja temno rjave barve, naprošamo bralce, da obvestijo tukajšnjo policijsko postajo.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 27. 12. 2018:

– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti, ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev), prav tako bomo dajali poudarek na zimski opremi vozil.

Od 26. 12. do 1. januarja je dovoljena uporaba določenih pirotehničnih izdelkov prve kategorije. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok, pa je prepovedana.
Uporaba fontan in baterij je dovoljena le starejšim od 18 let, medtem ko pirotehnične izdelke prve kategorije lahko uporabljajo tudi mladoletniki, stari od 14 oziroma od 16 let, če so pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.
Pirotehniko, ki povzroča hrup, je prepovedano uporabljati v strnjenih naseljih in zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih potniškega prometa in na površinah, kjer potekajo prireditve.
Kršiteljem zakona grozijo denarne kazni med 400 in 1200 evri.

Pripravila:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir

Naslovna slika je simbolna!