Čez tisoč ljudi se je zbralo na odprtju novega obrata tovarne nemškega proizvajalca avtodomov Carthago v Ormožu. Razen vodstva podjetja in župana občine Ormož Danijela Vrbnjaka sta na otvoritvi bila prisotna tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Slovesnost je potekala v eni izmed hal sicer 26 tisoč kvadratnih metrov velikega objekta, kjer bo podjetje izdelovalo priljubljena  manjša počitniška vozila Malibu Van. Proizvodnjo s sprva 180 zaposlenimi in okoli 40 izdelanimi vozili na teden bodo zagnali 3. maja.

 

  1. Sebastjan ŠIMON, direktor družinskega podjetja SEJATEH je minuli teden v družbi družine, poslovnih partnerjev, prijateljev in znancev ter zadovoljnih kupcev odprl NOVI trgovsko poslovni center SEJATEH, ki se bohoti v Ormoški ekonomsko poslovni coni. Glavna ponudba centra je gradbeni material za vse potrebe, a je (zaenkrat) zraven še slaščičarna in kavarna ter frizerski salon:

 

  1. Občina Središče ob Dravi v mesecu aprilu praznuje 67.občinski praznik. Osrednja slovesnost je bila v petek, ko so zaslužnim občanom podelili tudi občinska priznanja:

 

  1. V torek je potekal žreb parov polfinala Pokala Slovenije 2022/23 za moške. Final 4 se bo odvijal v soboto 6. in nedeljo 7. maja 2023. Žreb je potekal na sedežu podjetja FAGUS GIS v Središču ob Dravi…