Iz vsebine:

  1. Naravni rezervat Ormoške lagune ter Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije sta konec maja pripravila DAN ODPRTIH VRAT. Tudi na letošnjem dnevu odprtih vrat so  obiskovalci poleg ptic,  lahko spoznali še druge skrivnostne prebivalce Ormoških lagun. Posebna letošnja atrakcija pa je bilo spoznavanje netopirjev in metodo mreženja. Do mraka se  tako posvetili pticam, kasneje pa predvsem netopirjem:
  2. V Knjižnici Franca Ksavra Meška je v organizaciji Medobčinske zveze prijateljev mladine Ormož, minuli teden potekala prireditev za ZLATE BRALCE.  Zlati bralci so učenci 9. razreda, ki so vseh 9 let uspešno opravili bralno značko. Gost prireditve je bil fotograf in avtor številnih fotoknjig Ciril Ambrož:

 

  1. Občina Ormož je minuli torek pripravila sprejem za odličnjake osnovnih in srednjih šol v občini. Gre za devetošolce in dijake, ki so vsa leta šolanja bili odlični. Tradicionalno v galeriji ormoškega gradu, jih je sprejel podžupan občine Ormož Zlatan Fafulič:

 

  1. Krajevna skupnost Miklavž pri Ormožu med 30. majem in 18. junijem praznuje svoj 58. krajevni praznik. Dogajanje so pričeli s tekmovanjem v pikadu društev upokojencev za pokal KS, sledilo je tekmovanje v kegljanju, kolesarjenje, vaške igre; razstave,  dan odprtih vrat Gasilskega muzeja, mednarodno srečanje starodobnikov, tekmovanja v streljanju z zračno puško, v metanju pikada in celo v košnji trave s koso. Pripravili so dnevno-nočni turnir v malem nogometu, in seveda – osrednjo proslavo s podelitvijo priznanj.

 

5. Prvi vikend v juniju so praznovali tudi v Podgorci: In to svoj 21.krajevni praznik. Pestra tridnevna dogajanja so se začela s proslavo, ki je prinesla bogat kulturni program, zaslužnim krajanom pa so tudi priznanja…