Iz vsebine:

Minuli teden, v četrtek,  pred JAVNO TRIBUNO na temo »Slovenija ni samo Ljubljana«, ki sta jo organizirala »Zbor za republiko« in »Občinski odbor SDS Gorišnica« v Gajevcih, sta  predsednik največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša, in evropski poslanec dr. Milan Zver  obiskala Središče ob Dravi.  Namen njunega obiska v bil podpora občini, ki se odločno upira nameri vlade, da v Središču ob Dravi vzpostavi azilni dom.

 

  1. Minuli torek pa sta Središče ob Dravi obiskala tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jusić, kamor sta se odpravila takoj po obisku Policijske postaje v Ormožu. V pogovorih s središkim županom Tonijem Jelovico in tamkajšnjo Občinsko upravo, stališč – glede azilnega doma niso niti malo niso zbližali, je pa minister Poklukar zatrdil, da bo za varnost kar se da dobro poskrbljeno.

 

  1. Minuli teden so v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož odprli spominsko razstavo likovnih del znane ormoške slikarke in osnovnošolske učiteljice VIDE RAJH. Razstavo so pripravili Knjižnica in člani Likovno kulturnega društva LIKUDO Ormož, ter jo naslovili: POT SKOZI ŽIVLJENJE – VIDINE SLEDI. Razstavo si lahko ogledate vsak dan v okviru delovnega časa knjižnice:

 

  1. Med športnimi dogodki tod okrog smo minulo nedeljo bili priča 23. ormoškemu polmaratonu. Ta je z rekordno udeležbo znova navdušil in še enkrat več dokazal, da je šport glavni promotor Ormoža.

 

  1. Futsalerji Meteorplasta so na domačem terenu proti Extremu iz Sodražice zamudili imenitno priložnost za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Tako so, žal, ostali brez možnosti boja za najvišja mesta v državi…