Minulo soboto je na strelišču v trgovskem centru Holermous potekalo jubilejno – DESETO strelsko tekmovanje s serijsko zračno puško v spomin Marjanu Špacapanu.

Memorialni turnir v čast preminulemu članu Marjanu Špacapanu organizira Območno združenje slovenskih častnikov Ormož v sodelovanju s SD Kovinar Ormož.
Pravzaprav gre za srečanje Špacapanovih sodobnikov: sodelavcev, znancev in prijateljev, ki se s strelskim tekmovanjem spomnijo na eno izmed Špacapanovih vrlin, Marjan Špacapan je namreč bil eden boljših strelcev v vrstah pripadnikov Teritorialne obrambe in gasilcev.

Med 15 ekipami se je najbolje odrezala ekipa SLOVENSKE VOJSKE, ki so jo sestavljali ZIŠKO Dušan, PODLESNIK Uroš in ŠPACAPAN Boštjan. Druga je bila ekipa SNIPER – v sestavi ŠPACAPAN Darko, ZEMLJIČ Jura in VOČANEC Stiven. Tretja pa: ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo SVETI TOMAŽ, ki so jo sestavljali ŠTUHEC Mirko, BELŠAK Stanko in PREJAC Herman. Med posamezniki pa je najuspešnejši bil 1 VOČANEC Stiven iz ekipe Sniper, PODLESNIK Uroš iz ekipe Slovenske vojske in PLEH Matjaž iz ekipe območnega združenja slovenskih častnikov Ormož I. (Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 15. december 2016)
Na podelitvi priznanj:
dsc02618

dsc02619

dsc02620

dsc02621

dsc02622

dsc02623