Občinski odbor Nove Slovenije Ormož je ob Materinskem dnevu materam razdelil 250 vrtnic.
Predstavnika OO Nsi ORMOŽ, Franc Kolarič in Matjaž Kosi sta se v petek dopoldne najprej odpravila v Dom starejših občanov in z vrtnicami razveselila stanovalke, potem pa sta jih podarjala še na Kerenčičevem trgu. Sicer pa je OO Nsi Ormož v nedeljo popoldne pripravlja tudi tradicionalno proslavo ob Materinskem dnevu. Ta bo potekala v Domu kulture.

Franc Kolarič (levo) in Matjaž Kosi (desno) ob podeljevanju vrtnic materam v Domu starejših občanov v Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

V Sloveniji prebiva 663.127 mater, so zapisali na spletu Statističnega urada Republike Slovenije.
Te so skupaj rodile 1.348.967 otrok; to pa pomeni, da je vsaka izmed teh mater rodila v povprečju 2 otroka. Vrednost tega podatka se je v primerjavi s popisom prebivalstva 2002 – takrat so bili podatki o ženskah po številu otrok za vse ženske zbrani zadnjikrat – rahlo zmanjšala, in sicer so ženske, ki so bile matere takrat, rodile v povprečju po 2,1 otroka. Od takrat se je število mater povečalo za 31.000, število otrok pa za 19.000. Za zadnjih 150 let je za Slovenijo namreč značilno, da se število živorojenih otrok znižuje, obenem pa se število žensk, ki postajajo matere, povečuje. Rojeva se torej vedno manj otrok, izkušnjo materinstva pa doživlja vedno več žensk.