V avli občinske zgradbe je v organizaciji LKD LIKUDO ORMOŽ od včeraj popoldne na ogled razstava likovnih del, ki jih domači in okoliški likovni umetniki namenjajo avkciji. Zbrana finančna sredstva bodo organizatorji namenili 12-tim, ki so v požaru v Veliki Nedelji v noči 28.februarja ostali brez strehe nad glavo in praktično brez vsega. Na pomoč so že priskočile številne humanitarne ter pristojne organizacije, Občina, podjetja in posamezniki. Ravnodušni pa niso ostali niti likovni umetniki.
Za likovno kulturno društvo LIKUDO dobrodelna avkcijska razstava ni prva takšna izkušnja, prav tako pa ne za vsa ostala društva, katerih člani so z veseljem priskočili na pomoč. Razen članov likovno kulturnega društva LIKUDO so svoja likovna dela za dobrodelno avkcijo prispevali še:
LIKOVNA SEKCIJA DR. ŠTEFKE COBELJ PTUJ
LIKOVNO-FOTOGRAFSKA SEKCIJA OBČINE HAJDINA
Na pomoč pri organizaciji razstave pa so priskočili tudi vitezi in dame Viteškega reda – red templarjev (OSMTH SLOVENIJA), KOMENDA HIERUSALEM in
POKRAJINSKI MUZEJ PTUJ ORMOŽ.
Otvoritev razstave je bila tudi prijeten kulturni dogodek, v katerem so nastopile učenke GŠ ORMOŽ: flavtistki, učenki 6.razreda GŠ ORMOŽ Hana Lah in Alja Krajnc pod mentorstvom učiteljice Helene Vrbanč ter Alina Planinc učenka 6.razreda GŠ ORMOŽ na violi in Pia Šek z violino, učenka 8.razreda GŠ ORMOŽ pod mentorstvom Eleonore Bruck.
S svojimi pesniškimi deli pa sta se predstavila še pesnica Cecilija Bernjak, ki je tudi likovna umetnica in je za razstavo prispevala svoji dve likovni deli, ter pesnik, glasbenik, multimedijski ustvarjalec in popotnik Denis Žuran.

Razstava skupaj prinaša 37 likovnih del in bo na ogled do 6.maja. V avli je tudi zvezek, kamor zainteresirani lahko vpišete svoje podatke in ponujeno ceno.

UTRINKI z razstave:

Umetnica CECILIJA BERNJAK za humanitarni namen namenja dve svoji likovni deli

Naslovna fotografija: Likovno delo SNEŽANE VINDIŠ iz Ormoža