Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) občin Ormož, Središče ob Dravi ter Sveti Tomaž je v sodelovanju z občino Ormož in Osnovno šolo Ormož danes dopoldne omogočila zasedanje 7.medobčinskega otroškega parlamenta. Zasedanje je potekalo v sejni sobi ormoškega občinskega sveta.
Mladi parlamentarci iz sedmih osnovnih šol ( Ormož, OŠ Stanka Vraza Ormož, Ivanjkovci, Miklavž pri Ormožu, Velika Nedelja, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ) so letos obravnavali temo “odraščanje”, ki mladim poleg številnih radosti prinaša številne stiske in dileme v zvezi z obveznostmi, ki se jih je potrebno vse bolj odgovorno lotevati, z izgledom, ljubeznijo in spolnostjo.

Prihodnje leto bo osmemu medobčinskemu otroškemu parlamentu predsedovala OŠ Središče ob Dravi, in kot so mladi parlamentarci danes sklenili bo beseda tekla na temo “odnos do drugačnosti”.

Še pred današnjim zasedanjem medobčinskega otroškega parlamenta je šolarje v poročni dvorani ormoškega gradu sprejel župan občine Ormož, Alojz Sok, pozdravil pa jih je tudi župan občine Središče ob Dravi. Uvodni nagovor za vse zbrane je pripravila koordinatorica pri MZPM Aleksandra Kociper, učenci OŠ Ormož pa so vodstvom Alenke Šalamon pripravili tudi kraten kulturni program.
Po zasedanju parlamenta je sledilo skupno kosilo v jedilnici OŠ Ormož.