Podravje – Ormož

AKCIJA ZBIRANJA ČISTIH PLASTIČNIH VREČK

V ormoškem Mladinskem centru so se pred katkim lotili akcije zbiranja čistih plastičnih vrečk, in sicer za projekt „Izdelava dežnih plaščev“. Akcija bo potekala do 3.avgusta:

Projekt so si znotraj MC omislile tri študentke likovne pedagogike Sara Ferič iz Ptuja, Anita Škrlec iz Gornje Radgne in Tadeja Ozmec iz Ormoža, z namenom koristno porabiti vrečke, ki se nekoristne potikajo po večini gospodinjstev – in si iz njih izdelati dežne plašče.

Plašče si bodo sodelujoči na ustvarjalnih delavnicah pod mentorstvom omenjenih študentk izdelovali v okviru O.F.A.K festivala, ki bo v Ormožu potekal od 3.do 11.avgusta. Vse do takrat, do 3.avgusta, pa svoj prispevek v obliki vrečke oddajte na naslednjih mestih:

Mladinski center Ormož (stara Komunala, Kerenčičev trg)
Knjižnica Ormož,
Občina Ormož,
P&F Jeruzalem Ormož,
Vrtec Ormož

Za izdelavo dežnega plašča je potrebnih 10 nakupovalnih reklamnih vrečk, srednje velikosti, pravijo snovalke projekta.

V vsakem primeru ima akcija pomembno okoljevarstveno noto. Slovenci bi naj letno porabili od 300 do 600 milijonov vrečk, od tega se jih reciklira le 4 odstotke. Tako pišejo statistike. Pa tudi to, da se plastična vrečka razkraja do 1000 let. Morda pa združimo prijetno s koristnim, pa si napravimo dežni plašč….. jeseni bo gotovo dobrodošel.

Pred škatlo za oddajo vrečk: Tadeja Ozmec, študentka likovne pedagogike (levo) in Marijanca Korotaj, direktorica MC ORMOŽ (desno) /Foto: Karolina Putarek/