Odprto pismo ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek:

Spoštovana ministrica Alenka Bratušek!

Kot Ormožan in nekdanji župan občine Ormož, vas javno sprašujem, kakšen je vaš odnos do izgradnje hitre ceste Ormož – Ptuj? Vaš odgovor na nedavno postavljeno poslansko vprašanje v zvezi z gradnjo te ceste, nam namreč ni dal upanja, da njeno čimprejšnjo izgradnjo podpirate.
Lani se je na trasi omenjene ceste začel graditi tako imenovani viadukt Sejanca. Končan naj bi bil do julija letos. A je glede na potek del, že sedaj jasno, da so se dela na viaduktu z vašim prihodom na ministrstvo za infrastrukturo, močno upočasnila. Objekt tako do julija, ne bo končan. Ni mi tudi znano oz. ni nobene javne informacije, da bi bil v začetku letošnjega leta objavljen razpis za nadaljevanje gradnje te ceste na delu Ormož -Gorišnica, kot nam je to obljubil vaš predhodnik minister Peter Gašperšič in nekdanji sekretar na tem ministrstvu Jure Leben.
Da vas severovzhodni del Slovenije preveč ne zanima, ste pokazali tudi s tem, da ste kot predsednica vlade, občini Ormož v letu 2013 želeli odvzeti 1.2 milijona regionalnih razvojnih sredstev. Preko sodišča in s pomočjo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška smo potem 800. 000 evrov uspeli rešiti in zgraditi prepotreben vrtec pri Veliki Nedelji. Okrog 400.000 evrov pa so po vaši zaslugi in zaslugi vaše vlade, namesto v Ormožu imeli možnost porabiti v drugih razvitih delih Slovenije.
Vse to vas sprašujem za to, da se bodo volivke in volivci Podravja lažje odločili, ali vam na evropskih volitvah dajo svoj glas. V občini Ormož in občini Ptuj ste namreč razobesili zelo lepe predvolilne jumbo plakate, ki kar vabijo k zaupanju. Kot volivca in davkoplačevalca pa me predvsem zanima, ali smo mi Podravci dobri in vredni pozornosti samo kadar gre za nabiranje volilnih glasov, ali pa boste kot ministrica za infrastrukturo naredili za naše območje tudi kaj več. Predvsem, ali boste in kdaj boste nadaljevali z gradnjo prepotrebne omenjene ceste.
Vaš javni in nedvoumni odgovor pričakujem še pred volitvami v evropski parlament in se vam že v naprej zahvaljujem.
Alojz SOK, Ormož