Med uvodnimi prireditvami letošnjega Antonovanja na Kogu je na Turistični kmetiji Hlebec nocoj, v petek zvečer, potekal »Vojvodinski večer«. Skrbno pripravljen jedilnik je prinašal tako domače specialitete, kot jedi, ki so jih pripravili Vojvodinci. Za predjed so postregli s sremsko klobaso, sremskim kulenom, tlačenko in suhim mariniranim paradižnikom, sledil je paprikaš s suhimi rebri, klobaso in krompirjem ter kislim zeljem. Glavna jed so bile čurke s kislo repo in praženim fižolom, sladico pa je predstavljala »štrudla od maka«, jabolčni čips in jabolčni čips s cimetom. Gostje od blizu in daleč, ki so Hlebčevo klet napolnili do zadnjega kotička, pa so vse našteto zalivali z odličnimi vini iz Hlebčeve kleti. Za aperitiv seveda ni manjakala »rakija«…
Višek prleško-vojvodinskega gurmanskega večera je bil nastop tamburaškega orkestra ZORULE, ki so goste raznežnili z najlepšimi vojvodinskimi pesmimi, vmes pa odigrali tudi nekaj slovenskih zimzelenih…
Iz Srbije je sicer na Kog pripotovalo šestnajst gostov. Od teh je sedem bilo članov Tamburaškega orkestra ZORULE, ostali pa so bili soorganizatorji prireditve »Kobasicijada«, ki se tradicionalno odvija v Šidu (Srbija) in se lahko primerja z Antonovanjem na Kogu. Tako društvo »Antonovanje na Kogu«, kot Udruženje »Sremska svinjokolja i kobasicijada« si želita sodelovanja na području turizma in v poslovnem smislu.
Utrinki:

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 18. januarja 2018 ob 20.uri.