Tudi letos sta čurke na Kogu ocenjevali dve komisiji: strokovna komisija in komisija potrošnikov.

Strokovna komisija je najvišjo oceno za črno čurko dodelila Kmetiji Koroša in Kmetiji Perc.
Za sivo črko sta oceno 19,5 točk ( od 20 možnih) prejeli Kmetija Žinko in Kmetija Antona Kolariča iz Obreža.
Med belimi čurkami pa je strokovno komisijo prepričala Kmetija Ivana Žinka.
Komisija potrošnikov je pri črnih čurkah najbolje ocenila tri vzorce: črno čurko kmetije Roberta Sevra, gostilne Pr’Matičku in čurke podjetja Kelly’s iz Irske. Pri sivih čurkah so kot najboljšo izbrali sivo čurko Roberta Sevra, pri belih pa čurke podjetja Kelly’s in domačije Žinko.

Rezultati z ocenjevanja Kogovskih vin, ki se najbolje prilegajo k določeni čurki pa so bili sledeči: Po mnenju strokovne komisije, ki so jo sestavljali poznavalci in sommelierji se s črno čurko najbolje ujema Modra frankinja letnik 2016 iz vinske kleti Cabot. K sivi čurki so izbrali dve vini: Sauvignon letnik 2016 iz Turistične kmetije Hlebec in Laški rizling letnik 2016 iz vinske kleti Cabot. K beli čurki pa so izbrali Chardonnay, letnik 2016 iz vinske kleti Vino Plemenič.