V prostorih ormoške knjižnice je včeraj potekala predstavitev knjižnega prvenca 13-letne Katarine Vaupotič z naslovom BELE VRTNICE. Gre za roman oziroma zgodbo v kateri avtorica spretno prepleta realni svet z mističnim, kar pravzaprav napeti zgodbi daje še dodaten čar. Junakinja Hanah namreč rešuje obstoj svoje preklete rodbnine, pri tem pa ji pomagajo najožji člani družine.

Družina s skupnimi močmi zmore vse, bi lahko bilo sporočilo zgodbe, in ni dvoma, da je mlada pisateljica navdih jemala iz domačega družinskega okolja, vanj pa vpletla svojo bogato domišljijo.

Katarina namreč zelo rada bere, predvsem znanstveno – fantastično literaturo, kar mladi duši gotovo pusti določen pečat. Pri izdaji sta ji pomagala mati in oče. Oče Andrej je knjigo ilustriral, mama pa je poskrbela za oblikovanje in izdajo knjige. Jezikovni pregled besedila je opravila Nadica Granduč, spremno besedo „Zapis Katarininim Belim vrtnicam“ pa je napisala Marijana Korotoj, ki je včeraj na predstavitvi knjige z mlado avtorico vodila pogovor.

PRISLUHNITE, kaj pa je Katarina Vaupotič povedala za KTV ORMOŽ:

DSCN0532

DSCN0534

DSCN0535

DSCN0536

Z leve: Katarina, oče Andrej, mama Maja
DSCN0538

Zbrani na predstavitvi “Belih vrtnic”
DSCN0539

DSCN0540

Katarina Vaupotič (levo) med pogovorom z Marijanco Korotaj (desno):
DSCN0541

DSCN0542

DSCN0543