Deveta prireditev ( od osemnajstih) v okviru Festivala Ormoško poletje 2012 je bil koncert BILBI, ki je Slovenijo osvojila s skladbo „Hvala za vijolice“.
Na odru festivala, ki je tradicionalno postavljen na grajskem dvorišču je nastopila bosa, vsa nasmejana in prisrčna se je izkazala kot nadarjena pevka in igralka , ki si je v mnogih letih nastopanja na nemško govorečih odrih in v mjuziklih nabrala ogromno izkušenj.

BILBI v Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

Bilbi in Gregor Stermecki (Foto: Karolina Putarek)

BILBI je Maja Pihler Stermecki, slovenska glasbenica in igralka, Mariborčanka.
Z igralstvom in s petjem se je pričela ukvarjati že v srednji šoli. Leta 2000 je vpisala študij igralstva, petja in muzikala na Dunaju. Po koncu študija leta 2004 pa se je preselila v Berlin, kjer je v naslednjih letih ustvarjala gledališke in lutkovne vloge ter avtorsko in gledališko glasbo.
Leta 2010 se je vrnila v Slovenijo in z možem Gregorjem Stermeckim posnela uspešen singl »Hvala za vijolice«. Skladba je naslednje leto izšla na njenem debitantskem albumu z naslovom Drobne slike. Z naslovno skladbo s tega albuma se je uvrstila na festival Slovenska popevka 2011,] kjer sta z Gregorjem Stermeckim prejela nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo.

Bilbi je sicer hebrejsko ime za Piko Nogavičko.

Hvala za vijolice ... (Foto: Karolina Putarek)