V knjižnici Franca Ksavra Meško so tudi letos ob Slovenskem kulturnem prazniku pripravili »dan odprtih vrat«.
Poleg dobrega vzdušja, ki ga v knjižnici vedno vedo na nek svojstven način ustvariti, je dogajanje na dan odrtih vrat letos popestril še nastop Godalnega kvarteta pod vodstvom Slavka Petka. Knjižnica je na dan odprtih vrat obiskovalce sprejemala od 9.do 14.ure. Ob 10.uri je bila so si mladi obiskovalci lahko ogledali gledališko predstavo pripravljeno po korejski narodni pravljici Babica Marmelada v izvedbi Jane Jereb in Petre Bauman.
Za odrasle pa so ponudili možnost ogleda fotografij ljubiteljskega fotografa Tomaža Bolcarja, ki je fotografijo in fotografiranje vzljubil že v rosno mladih letih, je povedal ob priložnosti našega obiska in dodal, da pa je tako nekaj v objektiv »ujetih trenutkov« z veseljem podelil tudi z obiskovalci ormoške knjižnice, ki so prisluhnili tudi opisom in zgodbam v zvezi s fotografijami. Vsaka ima namreč neko zgodbo, ki se je avtorju vtisnila v spomin.

Sicer pa je dan bil namenjen tudi izposoji ali vračilu knjig. Tako kot vsako leto je knjižnica od lani spet bogatejša za določeno število dodatnega gradiva. Za natančno 3399 knjižnih enot, je povedala direktorica Milica Šavora.
V glavnem je v knjižnici za vse je poskrbljeno: Za »čtivo« raznih žanrov, za primeren delovni čas in za številne dogodke, med katerimi so tudi različne predstavitve novih knjižnih del in ne malo zanimivih gostov, ko svoja dela tudi v Ormožu radi predstavijo.
VEČ V ODDAJI UTRIP ORMOŽA, 14.2.2019 ob 20.uri.