Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 14. 4. 2017, do 7:00 dne 18. 4. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 4. 2017

Ob 7:50 smo na podlagi pisne odredbe opravili privedbo osebe na OS Ljutomer.

Ob 19:45 smo bili s strani Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč udeleženka prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da se je nesreča zgodila na območju Maribora.

Ob 20:05 smo vozniku osebnega avtomobila iz okolice Ormoža, zasegli vozilo, saj je voznik vozil v cestnem prometu motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog za pristojno sodišče.

Ob 20:55 smo v Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo III. kategorije, kjer je kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola, s kolesom padel in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. Kolesarju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 15. 4. 2017

Ob 03:45 smo bili obveščeni, da je neznanec v Središču ob Dravi prižgal pripravljeni kres. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznana oseba zakurila kres, katerega so nameravali prižgati naslednjo večer. Ogenj so pogasili gasilci.

Ob 9:35 smo posredovali v okolici Svetega Tomaža, kjer je prišlo do besednega spora med dvema moškima. Patrulja je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 10:50 smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. Neznani storilec je s kolesa z motorjem ukradel dele le tega. Sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja in sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 12:00 smo posredovali v okolici Velike Nedelje, kjer so s pokanjem s karbidom motili prijavitelja. Kršiteljem je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13:15 smo v okolici Ormoža obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, kjer je moški udaril mlajšo žensko in jo poškodoval. Zadeva bo s kazensko ovadbo posredovana na državno tožilstvo.

Ob 19:00 smo bili obveščeni o poškodbi otroka pri pokanju s karbidom v okolici Miklavža pri Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je 11 letni otrok pokal s karbidom, pri tem pa so mu iz pločevinaste posode od barve pri eksploziji v predel obraza prileteli delci barve. Oči so mu očistili v Zdravstvenem domu, ostalih poškodb pa na srečo ni prišlo.

Ob 21:55 smo bili obveščeni, da v okolici Miklavža pri Ormožu sosed soseda moti s pokanjem. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 16. 4. 2017

Ob 00:28 smo posredovali glede pokanja in motenja nočnega miru v okolici Miklavža pri Ormožu. Na kraju ni bilo mogoče natančno ugotoviti kršitelja, prav tako je bil prijavitelj anonimen.

Ob 4:11 smo v okolici Ormoža obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal v obcestni jarek in poškodoval vozilo. Zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

Ob 08:35 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, saj je neznani voznik v naselju Vinski vrh zapeljal izven vozišča in poškodoval sadna drevesa. Z zbiranjem obvestil na terenu je patrulja izsledila povzročitelja zoper katerega sledi hitri postopek o prekršku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pobega s kraja nesreče.

Ob 11:15 smo opravili razgovor z občanom, kateri je naznanil, da ga je sinoči v Veliki Nedelji verbalno napadel znanec in ga pozival k pretepu. Po zbranih obvestilih bo zoper kršitelja zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru izveden hitri postopek o prekršku.

Ob 18:05 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi.

Ob 19:59 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi.

Ob 22:43 smo posredovali v okolici Središča ob Dravi glede pokanja in motenja nočnega miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

PONEDELJEK 17. 4. 2017

Ob 11:41 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ormoža. Obema udeležencema je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za torek dne 18. 4. 2017:
– od 17. 4. do 30. 4. 2017 poteka poostren nadzor cestnega prometa »SPEED – EVROPSKO USKLAJEN NADZOR«;
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, polist I
in Edvard Cveko, komandir