Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 18. 3. 2016, do 7:00 ure dne 21. 3. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 3. 2016

Ob 13.00 smo v naselju Vičanci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik tovornega vozila zapel v žico Telekomovega kabla, katera se je povesila zaradi povešenja nosilnega droga. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16.19 smo bili obveščeni da v Frankovcih vozniki traktorjev vozijo skozi naselje, pri tem pa onesnažujejo vozišče ter povzročajo posledično smrad v vasi. Kraj je bil kontroliran, kjer je bil ustavljen en voznik traktorja. Z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve prekrška še poizvedujemo.

Ob 17.10 smo bili obveščeni, da je v Sodinci neznana oseba padla pod traktor. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja sam padel ob traktorju, ker se mu je spotaknilo, traktor pa ni bil v pogonu in je bil parkiran.

Ob 17.43 smo bili obveščeni, da v Veliki Nedelji znana oseba želi na silo odpeljati stvari za katere meni, da so njene. Ugotovljeno je bilo, da gre za upniško dolžniške zadeve napoteni na zasebno tožbo.

SOBOTA 19. 3. 2016

Ob 13.00 smo posredovali v Frankovcih, kjer je prišlo do spora med dvema moškima, pri čemer je eden drugega žalil in se nedostojno vedel. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.57 smo posredovali v okolici Ormoža, kjer je moški zaužil večjo količino zdravil skupaj z alkoholom, saj je nameraval storiti samomor. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v psihiatrično bolnišnico Ormož.

Ob 18.47 uri smo v Savcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA 20. 3. 2016

Ob 09.55 uri smo v naselju Sveti Tomaž obravnavali prijavo kršitev javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo da je prišlo do spora glede dedovanja in sta bili udeleženki spora napoteni na zasebno tožbo.

Ob 11.54 uri smo v naselju Hum pri Ormožu obravnavali tatvino bančnih kartic in gotovine. Ugotovljeno je bilo, da sta do hiše oškodovanca prišli dve NN ženski ter izvršili tatvino denarja in bančne kartice. V bližini je bil zaznan črni avto. Vozilo naj bi vozil moški, z njim pa je bila ena starejša ženska močnejše postave in mlajša ženska, ki sta bile oblečeni v temnejša oblačila. Naprošamo vse občane, ki bi karkoli vedeli o teh neznanih osebah ali vozilu, da nas o tem obvestijo na telefon 741-08-50, ali interventno številko 113 oz. anonimno številko 080-1200.

Ob 11.55 uri smo v naselju Frankovci obravnavali prijavo onesnaženja vozišča z delovnimi stroji.

Ob 15.30 uri smo bili obveščeni, da se po Podgorcih giba nezavarovan pes. Z lastnico živali je bil opravljen razgovor, pri čemer ji je bilo izrečeno opozorilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 21. 3. 2016:
– Izvajali bomo naloge javne varnosti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir