FUTSAL:
Tomaž je praznoval 20 – letnico obstoja kluba

Slovesnost ob 20 – letnici Kluba malega nogometa Tomaž je ob bogatem kulturnem programu potekala v tomažovskem domu kulture. “Vse skupaj se je začelo leta 1976. Stanko Belšak in Stanislav Breznik sta bila začetnika oz. ustanovitelja ekipe malega nogometa Tomaž”, je v slavnostnem nagovoru prisotnim povedal predsednik KMN Tomaž Zvonko Gašparič. Ekipa je najprej sodelovala na mnogih turnirjih v severovzhodni Sloveniji in si priborila veliko število pokalov in priznanj. Četudi je vmes, zaradi menjave generacij prišlo do osipa v ekipi, pa mali nogomet po zaslugi nogometnih zanesenjakov ni zamrl. V leto 1990 segajo začetki nove malonogometne generacije, ki je nastopala zelo uspešno in je zato padla odločitev, da klub nastopi v 2. ptujski ligi, v sezoni 1992/93, takrat, kot prva uradna tekma kluba, ki so ga uradno registrirali v marcu 1993. KMN Tomaž je v sezoni 1995/96 zelo uspešno nastopal v 1. ptujski ligi, kjer so fantje med 10 ekipami osvojili drugo mesto. Še istega leta so postali soustanovitelji 2. lige malega nogometa, pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Pri tem je aktivno sodeloval Stanko Majcen. Naslednja sezona je bila za KMN Tomaž prelomna in zgodovinska. Ekipa je prvič nastopila v 1. slovenski ligi ter se okrepila z nekaterimi igralci. Ekipo je skozi celotno sezono uspešno vodil trener Bojan Cunk. Tisto še pomembnejše pa se je dogajalo izven nogometnih igrišč. Ekipa je tkala trdna prijateljstva in se povezovala v dobrem in slabem. Tudi zaradi številnih posameznikov, ki so brez, da bi karkoli pričakovali v zameno, darovali svoj čas, svoje znanje in zanos za dobro delo kluba. Tako so na svečanosti priznanja s strani predsenika kluba prejeli Branko Školiber, Ivan Schatz, Stanko Belšak, Mirko Gašparič, Aleš Belšak, Jani Majcen in Janez Obran. Priznanja za uspešno aktivno delovanje na področju futsala so prejeli tudi Danilo Rep, Damjan Vrbnjak, Miran Tušek, Janko Špur, Ivan Bedrač, Franci Kamenšek, Bojan Cunk, Aleš Jurčec, Borut Prapotnik in Dejan Kralj. Predstavniki kluba so se s priznanjem za sodelovanje zahvalili tudi domači občini, osnovni šoli in Prostovoljnima gasilskima društvoma Koračice in Pršetinci. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko, ki je pohvalil delovanje kluba. Kot trenerja članske ekipe sta največji pečat pustila Bojan Cunk in Marjan Magdič, Franci Lah pa kot trener mladinske ekipe, ki so za svoje delo tudi prejeli priznanja. Klub je s strani slovenske malonogometne zveze in Staneta Kokalja prejel priznanje ob dvajstem rojstnem dnevu. V imenu kluba so priznanje prevzeli Zvonko Gašparič, Marjan Magdič, Anton Horvat, Franci Lah in Andrej Miklašič. Predstavnik MNZ Ptuj Fredi Kmetec je za aktivno deset letno delovanje na področju futsala podelil priznanja Davidu Goričanu, Robertu Majcnu, Ivanu Janžekoviču in Gregorju Miklašiču. Na koncu prireditve je posebno priznanje za dvajsetletno uspešno aktivno delovanje na področju futsala prejel Dušan Bohinec.

Dušan Bohinec in predstavnik NZS Stane Kokalj.

V bogatem kulturnem programu so sodelovali Jasmina in Janja Dovnik (himna), tomaževski moški pevski kvartet, učenci OŠ Sveti Tomaž, skupina Pika Poka ter Hanza in Pepa v šaljivem skeču kulturnega društva Franc Ksaver Meško Tomaž. Gostitelji so pripravili tudi razstavo dresov in fotografij, kjer so prisotni lahko obujali spomine na lepo preteklost. Za pogostitev po prireditvi je poskrbelo Društvo gospodinj od Svetega Tomaža.
Vsaka zgodba se nekje začne in konča. In če tudi se zgodba neke generacije konča, se vedno začne znova. Prepričani smo, da bo zgodba Kluba malega nogometa Tomaž še dolgo uspešna zgodba, zaradi vseh posameznikov, ki se trudiju, da klub živi in deluje.