FUTSAL, Liga U18, skupina B:
Deveta zmaga mladih Petelinov
Tomaž Picerija Ozmec – Benedikt 5 : 0 (2 : 0)
strelci:
1 : 0 Školiber (8), 2 : 0 Ž. Rajh (12), 3 : 0 Školiber (24), 4 : 0 Kamenšek (31), 5 : 0 Plavec (40).
Tomaž: Starčevič, Ketiš; Školiber, Kamenšek, Magdič, Plavec, S. Rajh, Gašparič, Belšak, Ž. Rajh. Trener: Matej Gajser
Mladi Petelini od Svetega Tomaža so v 9. krogu predtekmovalne skupine B, liga U18, na Hardeku gostili sovrstnike Benedikta. Ekipa trenerja Mateja Gajserja je opravičila vlogo favorita in slavila z izidom 5 : 0. Istega nasprotnika so Petelini v gosteh ugnali s kar 21 : 2. Tokrat so se gostje precej bolje upirali kot na prvi tekmi, vendar enostavno niso imeli niti najmanjših možnosti za uspeh, saj so skozi celotno tekmo na igrišču kraljevali futsalerji Tomaža. Pred mladimi Petelini, ki vodijo v skupini B z maksimalnim izkupičkom točk, je 1. marca veliki derbi proti drugouvrščeni zasedbi Slovenskih goric, ki je zaenkrat klonila le v Ormožu. Konec meseca novembra je Tomaž na Hardeku s 7 : 4 ugnal Slovenske gorice in to prednost bi Petelini glede na svojo kvaliteto morali obraniti.

Mladi vratar Tomaža, Blaž Starčevič, se bo mudil na desetdnevni preizkušnji na Poljskem.

Mladi vratar Tomaža, Blaž Starčevič, se bo mudil na desetdnevni preizkušnji na Poljskem.

Vratar Blaž Starčevič na preizkušnjo na Poljsko
Vratar Blaž Starčevič, član ekipe Tomaž Picerija Ozmec, bo konec tega meseca preživel na Poljskem. Tja odhaja na preizkušnjo, trajala bo deset dni, k ekipi Red Devils Chojnice, ki ima svoj domicil na jugu Poljske. Klub je prvoligaš, zaseda pa 7. mesto v dvanajstčlanski poljski ligi. V zadnjem krogu je v gosteh s 5 : 3 ugnal Gdansk, sicer pa je bila to že četrta zaporedna zmaga v zadnjih petih tekmah. Ekipo vodi nekdanji ukrajinski reprezentančni vratar danes 48-letni Oleg Zozula.
»Javili so se mi prek elektronske pošte,« pove Blaž, ki je z veseljem sprejem izziv. Pred dnevi so se dogovorili, da pride na nekaj treningov in tekmo, da ga vidijo na delu. V petek, 21.2., potuje prek Zagreba za Gdansk, kjer ga pričaka klubski predstavnik. Trdo sem treniral cel čas, zato mi je ta preizkušnja velik izziv. Ne zganjam pa iz tega kake evforije. Za 10 dni grem na pot, da izkoristim svojo priložnost,« zrelo in umirjeno pove Blaž, ki je športno pot začel v NK Ormož, bil član NK Ljutomer, kjer je tudi začel kot vratar. Potem so izpadli iz ranga tekmovanja, k sodelovanju ga je povabil KMN Tomaž, kjer je še danes. Sem tudi dijak 4. letnika 3. mariborske gimnazije. Na srečo so počitnice, ne bom veliko manjkal. Futsal mi veliko pomeni, zato kdaj pade tudi kaka slaba ocena. Se bom moral tudi v šoli potruditi,« še pristavi, preden ga vprašamo po vzorniku. Dileme ni, izstreli iz prve. »Alen Mordej je moj velik vzor. Ves čas ga pozorno spremljam in gledam posnetke njegovih tekem in obramb. Poseben je, vsem pa je dokazal, da se lahko uspe v tujini. Sam je šel v Francijo in uspel.«

Blaž je tudi član slovenske selekcije do 21 let. »Da, z ekipo sem bil na eni akciji v Novem Sadu. Tu pa sem zaradi moje nediscipline plačal visok davek. Ni me potrlo, ampak dalo nov motiv, da se dokažem. Videl sem, da se sedaj igra proti Franciji, vpoklica ne pričakujem, si ga pa želim,« obžaluje storjeno in optimistično gleda v prihodnost.

Za konec pa ni pozabil svoje ekipe Tomaž Picerija Ozmec. »Hvaležen sem trenerju, klubskemu vodstvu in vsem soigralcem za podporo. V tem času, ko me ne bo, bodo odigrali pomembno tekmo. Prepričan sem, da bodo uspeli tudi brez mene in da potrdijo to 1. mesto.«

Vir: Futsal.si; Tekst: D.P.